Most tényleg több a gazdit kereső állatok száma, vagy
csak én látom úgy?
Kötelező csippelés, oltás.. Az az ember aki a keresi a legolcsóbb párizsit nem tudja kifizetni ez a 5-10 ezer forintot.. és a kutya nem létszükség.. Szomrú de sajnos így van.
2012. okt. 19. 15:24
Most fog megnőni csak igazán a számuk, hisz most tüzelnek a szulkák (jön a téli babadömbing), aztán meg a chipelés miatt...Sokan fognak a kidobással várni addig, míg elkezdik ellenőrizn ia chip meglétét.
2012. okt. 19. 15:32
3/11 A kérdező kommentje:
Na jó, de a chip 3500 ft. Értem a párizsis példát, de ha most nem is, januárig csak lesz 3500-ja az embernek, hogy beadassa? Nem?
Figyelj, nekik teljesen más az értékrendjük. '3500 ft az 5 doboz cigi, majd biztos olyan hülyeségre költöm, mint csipp. Buksi úgysem megy el soha a láncról. Ha ellenőriznek, meg majd elhajtom.'
2012. okt. 19. 15:43
Van egy másik házunk egy kicsi faluban. Ott ismerem a legpletykásabb embert, enki elmondtam h kell CHIP a kutyába dec. 31-ig. Mondom majd jól elhíreszteli. Erre mondta az embikéknek h kell CHIPS a kutyákba XD
Szóval én a körülötte csapott hírverést is kevésnek tartom. Se rádióban nem hallottam még róla, se tv-ben (nem a fókuszról beszélek, hanem pl ebből is lehetne társadalmi felhívás).
2012. okt. 19. 16:04
Kérdező igen több a chip óta,a macska és a kutya akik gazdikeresők
2012. okt. 19. 16:44
Üdv!
A jószág-azonosítós dolgot érdemes komolyan venni, mert lesz még ebből ne mulass! Jelezte ezt egy közterületes ismerősöm.
Bocs az OFF-ért.
Üdv!
2012. okt. 19. 16:57
Az a baj hogy nincs elég hírverés a chip körül. Pont azért hogy lehessen büntetni érte... Kövezzetek meg, de így van szerintem..
2012. okt. 19. 17:05
szerintem se híresztelik el eléggé,kéne egy reklámot csinálni amit ugyan úgy leadnak tv-be rádióba egyaránt és kész..
de amúgy meg vhol nem 3500 ft hanem több, ahová mi járunk ott 6 ezer volt ismerősömnek, aztán egy másik ismerőstől hallottuk,hogy Veresen 3500 ft a chip,hát majd oda visszük a kutyákat :D
2012. okt. 19. 17:34
4-es jól mondja, nagyon sokan néznek úgy a kutyájukra, h csak enni kell neki adni és cserébe van, aki figyel a területre, meg az értékekre. ha van kutya, nem lopják el a betonkeverőt és ennyit megér az etetése. de ha a költségei növekednek (akár egyszeri költségek, mint pl a chip), akkor már inkább szélnek ereszti, nehogy nullszaldós legyen az állattartás. nem egy olyan állatmenhelyes hirdetést látok egyébként, h a megtalált kutyában volt chip, értesítették a gazdit, h náluk van a kutyája és a gazda kijelentette, h ne hozzák vissza,mert neki már nem kell. és igen, vhogy nekem is az az érzésem, h mostanában mintha több kutya kerülne az utcára, mint eddig
2012. okt. 19. 17:57
Kapcsolódó kérdések: