Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vannak egygazdás kutyafajták?

Vannak egygazdás kutyafajták?

Figyelt kérdés
2012. okt. 19. 06:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Amerikai buldogon nem vettem észre. Bnőmel ketten neveljük őket mind2nek közel ugyan úgy szót fogad.
2012. okt. 19. 11:28
 12/17 anonim ***** válasza:
75%

# 10/11 ma 10:47

pontosan erről beszéltem, hogy ideális esetben így néz ki egy kutya - család kapcsolat. és igazából nem is annyira kutyán áll, hogy kinek fogad szót, hanem a családtagokon múlik, hisz aki többet vár el tőle, annak jobban is fog engedelmeskedni.

nekem kaukázusim van, az "egygazdás" jelzőt sokszor aggatják a fajtára, mégis hallgat mindkettőnkre. merthogy ugyanúgy foglalkozunk vele, azonos viselkedést várunk tőle az azonos helyzetekben, és biztos vagyok benne, hogy ha többen élnénk itt, és mindenki hasonlóan bánna a kutyával, akkor akár 4-5 embernek is szót fogadna. függetlenül attól, hogy természetesen tudja, ki a családban a legdominánsabb egyén, és ezt bizonyos helyzetekben érzékelteti is. de ugyanígy működik a terelőkutyámmal, érezhetően hozzám ragaszkodik jobban, de teljesen zökkenőmentesen dolgozik együtt a párommal is, ha kell.

más kérdés az ismeretlenekhez való hozzáállásuk, mind a kaukázusim, mint a terelőkutyám bizalmatlan, de a kaunál a maximum az, hogy engedi magát megsimogatni, a terelőkutyám viszont labdával megvesztegethető, és akár játszani is hajlandó idegenekkel (de terelni, vagy más engedelmes munkát végezni már nem).

én nem gondolom, hogy éles határvonalat lehetne húzni a fajták között, hogy ez most "egygazdás" az meg nem. inkább az idegenekkel szembeni bizalmatlanság az, ami fajta szintjén meghatározó lehet. hiszen egy labi például magától és örömmel megy oda az idegenhez haverkodni, az enyémek meg séta közben nagy ívben kikerülik a járókelőket... pedig két gazdájuk van :)

2012. okt. 19. 11:41
 13/17 anonim ***** válasza:
akita,csivava,shiba inu,husky,szamojéd,cane corso..én eddig ez a fajtákról hallottam.
2012. okt. 19. 12:05
 14/17 anonim ***** válasza:
Én ezekről tudok: Akita, Chow-chow, Dobermann, Rottweiler, Kuvasz, Pumi, Csehszlovák farkaskutya, Spanyol dog, Németh vizsla...
2012. okt. 19. 12:17
 15/17 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, Kvittagirl, de ki kell javítsalak, a Husky alapvetően nem egygazdás, hanem pont az ellentétje, hiszen mikor anni húzták a szánt, akkor minden vezetőre kellett hallgatnia. (Mondjuk mint írtam, az enyém erre pont rácáfol, de valószínűleg a múltja is közrejátszik ebben.)
2012. okt. 19. 12:33
 16/17 zsuzsabazsa ***** válasza:

Onnan is leszűrhető, ha hazamegy valamelyik családtag mennyire örül neki.

Van olyan kutya aki csak egy ember hazatérésének örül a többire meg sem mozdul.

2012. okt. 19. 12:57
 17/17 Anna0323 válasza:
Sziasztok! Jó későn akadtam az oldalra, de talán valakit még érdekel a véleményem. Nekünk egy német juhászunk van. Férjemmel együtt foglalkozunk vele, de csak rám hallgat és már túlságosan is véd. Senkit nem visel el csak engem meg kevésbé a férjem. Engem viszont imád. Szerintem ez az egygazdiság. Nem kell leugatni, minden kutya más és másként viselkedik. A miénk ilyen és szeretjük!
2022. márc. 12. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!