Vannak egygazdás kutyafajták?
Én a pitekre hallotam ezt a kifejezést.. Meg e "keményebb" kutyákra szokták még használni..
De szerintem hülyeség, nevelés kérdése minden.. 2fős falka ritkán van :)
nem értem ezt a kifejezést...
arra vonatkozik, hogy a családon kívül mennyire parolázik emberekkel, vagy szó szerint, csak egy ember a "gazdája" tehát még a családon belül sem sem ragaszkodik máshoz?
mert ha az első értelmezést vesszük alapul, akkor igazából az összes olyan fajta "egygazdás", amelyiknek a standardjében szerepel, hogy "idegenekkel szemben bizalmatlan". ha a második értelmezés szerint nézzük, akkor inkább csak egyedi esetekről beszélhetünk (bár nyilván vannak kivételek), és ahogy a korábbi válaszokban is elhangzott inkább a család hozzáállásán múlik, mint a kutya alaptermészetén.
Igen, letezik, a farkaskutyakra pl. hasznaljak ezt, es tapasztaltam is. Altalaban a legidösebb embert valasztja a környezeteböl. A csaladunkbol edesapamra esett a valasztasa, engem viszont, a csalad legfiatalabbjat latni sem birt (akkor kb 3-4 eves voltam). Eleg volt az udvarra kitennem a labam, hogy morogjon.
Közben volt huskynk, berni pasztorunk, ezeknel nem tapasztaltam. Most az amerikai bulldogom is rettentö ragaszkodo, es kifejezetten tudja hogy en vagyok a gazdaja, stb., de azert ra megis erös kifejezes, hogy "egygazdas" lenne.
Alapvetöen fajtafüggö szerintem...
Üdv!
Cane Corso, Német Dog, Masztifok, néhány más típus az előző válaszokban is megtalálható, Kangal, Stb.
Üdv!
OFF
Az amerikai bulldog is egygazdis?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!