Timido kérdése:
Mivel tudom erősíteni a kutyuskám csontját?
Figyelt kérdés
Vettem egy kutyát, de az egyik testvérének eléggé gyengék voltak a csontjai, és mondták, hogy elaltatták volna, de én nem akartam, így elhoztam őt is. A csontjai elég gyengék, így nem nagyon tud felállni, csak elég instabil lábakon, és kicsit deformálódva is vannak a lábai.
Azt mondták azért, mert nem fért hozzá a cicihez, hogy szopizzon, és így gyengébb kutyus. Amugy nagyon vidám és játékos kutya. Azt mondták, hogy mondta neki a doki, hogy idő után fel fog épülni. Hogyan tudnék én segíteni a kutyán? tornáztassam a lábait? Vagy miket? Orvoshoz elviszem majd, mert amugy is vannak még oltásai.
2009. aug. 7. 22:03
12/15 A kérdező kommentje:
Nem beltenyészet.. akitől vettem nem is tenyésztő, csak a beagle kutyájának egésszsége érdekében egyszer elletett kiskutyákat.. ( beagle apucival ) 9 kutyakölyök lett. most 2 hónapos körüli. Én úgy veszem észre, hogy valamikor már rá is áll a hátsó lábaira. Köszönöm szépen az eddig érkezett válaszokat!
2009. aug. 8. 20:01
13/15 anonim válasza:
Mi az, hogy egészsége érdekében? Az hogy ellik csak károsítja a kutya egészségét. A beltenyésztés tenyésztőknél nem fordul elő, a beltenyésztett kiskutyákat nem is törzskönyvezik. A törzskönyvön nyomon lehet követni az ősöket, amit a tenyésztők csinálnak néha az a vonaltenyésztés, amikor nem kevés szakértelemmel két nagyon távoli rokont pároztatnak, visszatenyésztve egy kimagasló minőségű példányra. A beltenyésztés pont az ilyen esetekben fordul elő, mint írtad. Vagyis a szuka gazdájának gőze sincs arról, hogy a kan honnan származik, szóval előfordulhat hogy éppen egy alomtestvérével fedeztette a kutyáját.
14/15 A kérdező kommentje:
és akkor nem kaphat esélyt a kutyus....? Ilyen válaszokat köszönöm szépen nem kérek, mert nem ez volt a kérdés!
2009. aug. 8. 23:46
15/15 anonim válasza:
Ha tényleg genetikai vagy születési rendellenesség, akkor sok mindent nem tudsz tenni az érdekében, akkor valószínűleg örök életére nyomorék lesz. Szerintem semmiképpen ne kezdj el hasadra csapva vitaminokat adagolni neki, mert azzal több kárt okozol, mint hasznot. Vidd el az állatorvoshoz, csak ő tudja megmondani, hogy mi a teendő a kutyussal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!