Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit szóltok ehhez a hirdetéshe...

Mit szóltok ehhez a hirdetéshez? Engem felháborít!

Figyelt kérdés

[link]

1, A kutyának nem sok köze van a dalmatához, pedig a "kedves" gazdi szerint fajtatiszta dalmata. Nem látott még fajtatiszta dalamtát??? Lehet hogy van benne, de úgy keverék ahogy van. 2, a láncon való tartást nem kommentelem, a legundorítóbb dolog. Viszont egy jó pont a tisztelt emberkének, hogy rájött hogy k*rva szar élete lehet annak a szegény párának, és inkább elajándékozza. Remélem valaki elviszi. Én elhoznám, de már van 3 mentett kutyusom, és többet nem tudok már magamhoz venni:(

2009. aug. 7. 15:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
72%
Sajnálom szegény kutyust,nem tűnik túl boldognak,de hátha valakinél szerető otthonra talál ez a tündéri keverék kutyus.Szintén 3 kutyám van itthon:)
2009. aug. 7. 15:50
 2/21 anonim ***** válasza:
72%
Ez a kutya tényleg elég messze van a dalmatától, de mivel gondolom a gazdája is dalmataként vette anno és ő lehet így tudja, ezért én nem hibáztatnám. Legalább nem akarja eladni, hanem csak ajándékozza. Azon szoktam én kiakadni, amikor azt írja valaki, hogy 3 éves xy fajtájú kutyám kölyökárban eladó. Sztem ha valaki kiad xy összeget a kutyáért, akkor már inkább kölyköt vesz, a hírdető meg örülhet ha ingyen sikerül rásóznia valakire a kutyáját nemhogy eladja. Na meg az, hogy egy éves angol bulldog szukám tüzelés előtt eladó. A szaporítók ilyenektől veszik a kutyáikat. De ez nem is tartozik igazán ide.
2009. aug. 7. 15:53
 3/21 A kérdező kommentje:
Láttam a dalmaták között egy olyat hirdetést is, hogy félidőm vemhes szukát árultak, már kétszer ellett:(( "Tenyésztőtől".
2009. aug. 7. 15:55
 4/21 A kérdező kommentje:
félidős*
2009. aug. 7. 15:55
 5/21 A kérdező kommentje:
Én viszont igenis hibáztatom a tisztelt gazdit, miért nem néz valaki utána hogy hogyan is néz ki az adott fajta amit venni készül? És azóta sem látott egy év alatt sem igazi dalmatát? Én a szaporítóktól vásárlókat legalább annyira elítélem mint a szaporítókat (a szaporítókat persze jobban), hiszen a szaporítók a kereslet miatt csinálják azt amit. Ha nem lenne kereslet, ők sem gyártanák sorra a beteg, keverék kutyákat.
2009. aug. 7. 15:57
 6/21 anonim ***** válasza:
94%

Nem mindenkinek az a lényeg, hogy fajtatiszta legyen a kutyája. Pl. engem egy cseppet sem érdekel, hogy az enyém mennyire keverék (nagyon). Szóval egyáltalán nem háborít fel, hogy egy nem fajtatiszta dalmatát el akarnak ajándékozni. A kutyát szerintem egyáltalán nem érdekli, hogy van-e törzskönyve vagy sem, az a fontos, hogy jó gazdához kerüljön.

A láncon tartás miatt viszont dührohamot tudok kapni, ebben egyértünk.

2009. aug. 7. 16:01
 7/21 anonim ***** válasza:
38%

Tévedés, a dalmaták között nálunk ritka, de valóban van barna pöttyös (májbarna foltos) is:

[link]

"Színválaszték: Fehér alapon fekete vagy májbarna foltos"

[link]

2009. aug. 7. 16:04
 8/21 anonim ***** válasza:
35%
Ő legalább próbálkozik,nem ugymint a többség
2009. aug. 7. 16:06
 9/21 anonim ***** válasza:
85%
Persze, hogy van barna pöttyös dalmata is. De ez a kutya a képen, ha megnézed, csak nagy vonalakban emlékeztet a dalmatára (biztosan van benne dalmata-vér is, de hogy nem fajtatiszta, az egészen biztos).
2009. aug. 7. 16:06
 10/21 A kérdező kommentje:

Tudom hogy van barna pöttyös dalmata, ennyire nem vagyok hülye, nekem is van egy fekete és egy barna pöttyös. De ez a kutya a hirdetésben nem fajtatiszta.

Annak akinek nem fontos hogy fajtatiszta legyen a kutyája üzenem, hogy 1.5 millió gazdátlan kutya van, ebből kb a 3/4-e keverék, lehet onnan válogatni, nem a szaporítók zsebét tömjük 20-30ezerrel, mikor 2-8ezer forintért menhelyről kihozhatsz egy keveréket. Ha már nem fontos hogy fajtatiszta legyen...

2009. aug. 7. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!