Ti mit tesztek, ha a kutyátok verekedésbe keveredik?
A kutyás körben akikkel sétáltatok rendszeresen vannak kisebb-nagyobb összezördülések, sajnos a bevett gyakorlat az az, hogy a gazdik többsége áll és néz. Sokszor az én kutyám a közelében sincs az akciónak, ha nem vele történik valami az hidegen hagyja, de mégis én vagyok az egyetlen aki beavatkozik.
Szóval ha kezd elfajulni egy-egy játék vagy szócsata, akkor nekem sokszor elég egy határozott kiáltás/rászólás, ha az egyik kutya piszkálja a másikat aki láthatóan már nem élvezi és lassan eljut arra a szintre, hogy nem játékból fog odaszólni, akkor a bajosabbat a nyakörvénél fogva leemelem a másikról vagy ha nincs rajta akkor annál fogva a gazdi felé irányítom.
Ha az én kutyám keveredik ilyen helyzetbe akkor rászólok és ha abba maradt az acsarkodás behívom (nem kezdeményez verekedést, de nem adja meg magát a másiknak ha az nekimegy, illetve a piszkálódást is csak egy bizonyos szintig tűri békésen).
Egyszer volt komolyabb eset mikor egy újabb kutya nekiment az enyémnek, ekkor szétválasztottam őket és az enyémet elhoztam onnan, szerencsétlenségemre a másiknak nem volt ez elég utánunk jött és elkapta a kezem. A másik gazdi csal állt és nézett közben, még én jó párszor rárugtam a kutyájára, hogy engedjen végre el.
Ha épp nem kaptam volna egy kisebb sokkot akkor leordítom az ember fejét, de épp bambán azt néztem, hogy mim hol szakadt fel, honnan vérzem, illetve a kutyámat vagy 3x átnéztem, hogy legalább ő rendben van e.
Tapasztalataim szerint azok az ismerőseim akik csak "kutyázgatnak" és nem foglalkoznak velük komolyabban állnak és néznek, a távolból szörnyülködnek/visítoznak vagy azt vallják, hogy ez természetes és rendezzék le egymás közt a kutyák a problémát. Mindössze egy emberről tudok aki ebből a körből kiáll a saját kutyájáért, ha az olyan helyzetbe kerül.
Nekem 2 éves amstaff szukám van, egy áldott jó lélek, minden kutyát szeret.
A környéken él egy agybeteg, mentett, teljesen szocializálatlan kutya, kb.kuvasz méretű.Emberektől nagyon fél, de utálja a kutyákat.
Egy hatalmas futtató van a környékünkön, és a keverék kutya gazdája is egyszer kihozta kedvencét.Amint meglátta a kutyámat, messziről lopakodni kezdett felé, majd nekifutásból ráugrott, és elkapta a nyakát.Én odarohantam, megfogtam a nagy kutya szemhéját a mutató-és középső ujjammal, és teljes erőből hátrahúztam.Nem engedte el, hanem rákapott a kutyám fülére (nincs kupírozva, és olyan mint a selyempapír).Erre megfogtam a támadó kutya két fülét, és húzni kezdtem.Erre elengedte, semmi baja sem lett a mocsoknak, pedig az én kutyám is küzdött derekasan.Az enyémnek majdnem leszakadt a fél füle, és a vadállat gazdája csak annyit mondott, hogy kifizeti az elszakadt nyakörvet.
Ha a kutyámról van szó, nincs lehetetlen, muszáj közbelépni, mert nagyobb baj is lehet, mint egy átlyukasztott fül. :/
Sajnos a támadó szuka volt.Én úgy "tanultam", hogy a kan kutyának, ha beindul, a heréjét/hímvesszőjét kell ekapni és megcsavarni, hogy abbahagyja a bunyót.
Szomorúan tapasztalom, hogy sok verekedést a német juhászok kezdeményeznek. Nekem is ez a tapasztalatom:(
Egyet ismerek, aki jó fej kutya, mondjuk ő már elég öreg. De sajnos a többszöri kudarcok miatt én már nagy ívben elkerülöm ezt a fajtát.
"Ha a labradorod a kisebb kutyámnak nekijönne, úgy rúgnám le róla, hogy darabokban vinnéd haza."
Én a gazdáját is lerúgnám - nem érdekel aztán őt ki vinné haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!