Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti mit tesztek, ha a kutyátok...

Ti mit tesztek, ha a kutyátok verekedésbe keveredik?

Figyelt kérdés
Nem az elméletre vagyok kíváncsi, hanem a gyakorlatra, hogy aki került már ilyen helyzetbe, az hogy reagálta le. Onnan jutott eszembe, hogy nálunk pont ma volt esemény, és nagyon berágtam az agresszor kutya gazdájára, hogy zsebre tett kézzel állt, amíg a kutyája csépelte az enyémet, még csak rá se szólt, mondván ő nem fog odanyúlni, mert megharapják. Én se nyúltam oda, meg se haraptak, mégis sikerült szétválasztanom őket, ellenben őt tévedésből lábon harapta a saját kutyája. Ez mennyire jellemző jelenség, mennyire tudnak az emberek kezelni egy ilyen szituációt?

2012. okt. 15. 19:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A kutyás körben akikkel sétáltatok rendszeresen vannak kisebb-nagyobb összezördülések, sajnos a bevett gyakorlat az az, hogy a gazdik többsége áll és néz. Sokszor az én kutyám a közelében sincs az akciónak, ha nem vele történik valami az hidegen hagyja, de mégis én vagyok az egyetlen aki beavatkozik.

Szóval ha kezd elfajulni egy-egy játék vagy szócsata, akkor nekem sokszor elég egy határozott kiáltás/rászólás, ha az egyik kutya piszkálja a másikat aki láthatóan már nem élvezi és lassan eljut arra a szintre, hogy nem játékból fog odaszólni, akkor a bajosabbat a nyakörvénél fogva leemelem a másikról vagy ha nincs rajta akkor annál fogva a gazdi felé irányítom.

Ha az én kutyám keveredik ilyen helyzetbe akkor rászólok és ha abba maradt az acsarkodás behívom (nem kezdeményez verekedést, de nem adja meg magát a másiknak ha az nekimegy, illetve a piszkálódást is csak egy bizonyos szintig tűri békésen).

Egyszer volt komolyabb eset mikor egy újabb kutya nekiment az enyémnek, ekkor szétválasztottam őket és az enyémet elhoztam onnan, szerencsétlenségemre a másiknak nem volt ez elég utánunk jött és elkapta a kezem. A másik gazdi csal állt és nézett közben, még én jó párszor rárugtam a kutyájára, hogy engedjen végre el.

Ha épp nem kaptam volna egy kisebb sokkot akkor leordítom az ember fejét, de épp bambán azt néztem, hogy mim hol szakadt fel, honnan vérzem, illetve a kutyámat vagy 3x átnéztem, hogy legalább ő rendben van e.

Tapasztalataim szerint azok az ismerőseim akik csak "kutyázgatnak" és nem foglalkoznak velük komolyabban állnak és néznek, a távolból szörnyülködnek/visítoznak vagy azt vallják, hogy ez természetes és rendezzék le egymás közt a kutyák a problémát. Mindössze egy emberről tudok aki ebből a körből kiáll a saját kutyájáért, ha az olyan helyzetbe kerül.

2012. okt. 15. 22:59
 12/19 anonim ***** válasza:

Nekem 2 éves amstaff szukám van, egy áldott jó lélek, minden kutyát szeret.

A környéken él egy agybeteg, mentett, teljesen szocializálatlan kutya, kb.kuvasz méretű.Emberektől nagyon fél, de utálja a kutyákat.

Egy hatalmas futtató van a környékünkön, és a keverék kutya gazdája is egyszer kihozta kedvencét.Amint meglátta a kutyámat, messziről lopakodni kezdett felé, majd nekifutásból ráugrott, és elkapta a nyakát.Én odarohantam, megfogtam a nagy kutya szemhéját a mutató-és középső ujjammal, és teljes erőből hátrahúztam.Nem engedte el, hanem rákapott a kutyám fülére (nincs kupírozva, és olyan mint a selyempapír).Erre megfogtam a támadó kutya két fülét, és húzni kezdtem.Erre elengedte, semmi baja sem lett a mocsoknak, pedig az én kutyám is küzdött derekasan.Az enyémnek majdnem leszakadt a fél füle, és a vadállat gazdája csak annyit mondott, hogy kifizeti az elszakadt nyakörvet.

Ha a kutyámról van szó, nincs lehetetlen, muszáj közbelépni, mert nagyobb baj is lehet, mint egy átlyukasztott fül. :/

Sajnos a támadó szuka volt.Én úgy "tanultam", hogy a kan kutyának, ha beindul, a heréjét/hímvesszőjét kell ekapni és megcsavarni, hogy abbahagyja a bunyót.

2012. okt. 16. 01:20
 13/19 Bozsikrisz ***** válasza:

Szomorúan tapasztalom, hogy sok verekedést a német juhászok kezdeményeznek. Nekem is ez a tapasztalatom:(

Egyet ismerek, aki jó fej kutya, mondjuk ő már elég öreg. De sajnos a többszöri kudarcok miatt én már nagy ívben elkerülöm ezt a fajtát.

2012. okt. 16. 08:28
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Igazából mi 3-4 németjuhásszal találkozunk rendszeresen és velük nincs semmi baj. Amelyik megtámadta a kutyámat azzal akkor találkoztunk először és utoljára.
2012. okt. 16. 08:37
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
labradorom van és ha látom, hogy erősebb a másik kutyánál, akkor hagyom, hogy had verekedjen, ha pedig gyengébbnek látom, akkor elhívom a harcmezőről
2012. okt. 19. 06:50
 16/19 anonim ***** válasza:
68%
Ez ám a sportszerű magatartás!
2012. okt. 19. 08:47
 17/19 anonim ***** válasza:
76%
Ha a labradorod a kisebb kutyámnak nekijönne, úgy rúgnám le róla, hogy darabokban vinnéd haza.
2012. okt. 19. 08:51
 18/19 anonim ***** válasza:
77%

"Ha a labradorod a kisebb kutyámnak nekijönne, úgy rúgnám le róla, hogy darabokban vinnéd haza."

Én a gazdáját is lerúgnám - nem érdekel aztán őt ki vinné haza.

2012. okt. 19. 12:59
 19/19 A kérdező kommentje:
Komolyan bedőltök a trollnak? :)
2012. okt. 19. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!