Munkakutyának melyiket inkább? Rottweiler vagy Dobermann?
a beauceron sem sokkal aktívabb, mint a dobi, viszont jobban bírja a kinti időjárást télen ;)
kifejezetten jól disztingváló fajtának ismerem (a boszikat), tehát akkor pörögnek amikor kell, de teljesen normálisan elvannak akár lakásban is, munka hijján sem pörögnek túl.
Én dobbermant nem tartanék lakásban. Szerintem ahhoz túlságosan eleven. Nem tudom mennyire igaz, vagy sem, de idős korukra mentálisan megkergülnek. A rotiról viszont abszolút nem tudok mit mondani.
Argentin dogon nem gondolkoztál? Kemény kézzel kell fogni őket, de megfelelő tanítás, szocializálás mellett, sok mindenre ki lehet képezni őket, és nem mellékesen jól bírják a strapát. Igaz egészségügyi problémáik nekik is lehetnek, gondolok itt étel allergiára, ami a leggyakoribb náluk.
A két fajta közül és a rotit választanám.
Esetleg megnézhetnéd a Briardot is. Szerintem ők is alkalmasak munkakutyának, bár nem tudom mennyi időd és kedved lenne a szőre karbantartásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!