Rottweiler kiállításra és munkakutyának?
Szeretnék rottweilert tartani a fent említett célok mindegyikére. Nem szeretném elhamarkodni a döntést és egy kennel mellett kiállni. Már sok kiállításon voltam,megismerkedtem a tenyésztőkkel, de nem tudok dönteni a kennelt illetően. Az lenne a rottweiler témában jártas emberekhez a kérdésem,hogy melyik kennelt ajánlanák, esetleg melyik kan, szuka pályafutását lenne érdemes nyomon követnem?
Köszi előre is :)
Na, a roti tenyészszemle nem igazán mérvadó, ha dolgozni is akarsz a kutyával.
A tenyésztőknél azt nézd, van-e munkavizsgás a vonalban? Persze, az elért küllem eredmények is számítanak. Nem lesz könnyű dolgod .......
köszönöm a válaszokat, igen, tudom,hogy nem lesz könnyű dolgom sajnos :S elsősorban olyan kenneleket néztem ki, akik egyszeres, kétszeres aranykoszorús mestertenyészetek, és sok munkás kutyát is találtam köztük, ennek nagyon örülök. Szerintem nem szabad hagyni, hogy ennél a fajtánál is (mint a német juhásznál) szétváljanak a munka és kiállítás vonalra, ez a fajta nem érdemelné meg.
Köszi a választ még 1x.
Egy küllemre szép, jó idegrendszerű kutya képes megfelelő segédekkel munkára is. Max nem VB szinten.
Sok szerencsét a kutyád kiválasztásához!!
"Egy küllemre szép, jó idegrendszerű kutya képes megfelelő segédekkel munkára is. Max nem VB szinten. "
Itt a pont!!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!