Tényleg csak tetovált kutyát lehet vinni kiállításra?
Törzskönyvvel és chippel és/vagy tetoválással kell rendelkeznie. Asszem egy ideje már csak chippelnek.
Kiállításon fel kell tudnod vezetni és be kell tudni állítani a kutyádat, h a legelőnyösebb oldalát mutassa. Az meg h gyönyörű (objektíven) eldöntik a bírók :o) minden embernek a sajátja a legszebb, ez nem mérvadó..
Persze szerintem is nagyon szép kutya, de minden állatorvos, tenyésztő stb. is mondja, hogy érdemes lesz vinni kiállításra. Persze, hogy a sajátja mindenkinek a legszebb, de idegenek, akik kutyákkal foglalkoznak, is ezt mondják. Akkor már tényleg lehet benne valami..
Köszönöm a választ! Már teljesen megijedtem, hogy tetoválás nélkül nem is vihetem.
Tehát a felvezetés azt jelenti, hogy pórázon végig kell sétáltatnom. A kutya beállását parancsszavakkal érik el vagy hogyan?
Ajánlom, hogy keress meg valakit, aki ért a felvezetéshez, tapasztalt(show handler). Hisz, akár milyen könnyűnek tűnik, sok munkába telik a tökéletes ringdresszúra.
Én még nem vagyok nagyon tapasztalt, de amit tudni kell azt tudom, pár órája voltam ringdresszúrázni egy kissé félős amstaffot. Nem volt könnyű dolgom, de elég jól haladunk. Ha szeretnéd, hogy részletesen leírjam írj privát üzit :)
Utolsó vagyok:
Te ezt írtad: "Persze még van időm, mert mégcsak 4 hónapos"
Hát nem nagyon van időt, már most elkezdthetnéd az állítgatást, mozgást, mert felnőtt korára, ha jól csinálod, tökéletes lesz. Az említett amstaff egy éves múlt, így még nehezebb tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!