Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Te mit csinálnál hasonló...

Te mit csinálnál hasonló esetben? Www. Kiskegyed.hu/kikapcsolodas/szines-hirek/brutalis-video-kutya tamadas-rottweiler-117771

Figyelt kérdés
2012. okt. 11. 11:50
1 2 3
 1/23 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

[link]

Csak hogy másoknak ne kelljen guglizni. Mire gondolsz, kinek a helyében mit csináltam volna? Ez a felvétel amúgy igazából nem mond semmit, amit látni lehet belőle az annyi, hogy a gyerek (érthetően) rettenetesen megijedt és sikítozott, amíg a kutya fogta a nadrágja derekát és húzta magával. De hogy mi volt az előzménye, és mi történhetett volna, ha nem avatkoznak be a többiek, nem tudom. Mindenesetre elég furcsa, hogy a nyílt utcán ilyen megtörténhet ennyi járókelő előtt, de pl. senki sem hív rendőrt, aki intézkedhetne.

2012. okt. 11. 11:58
 2/23 anonim ***** válasza:
Csak a szülők helyébe tudok belegondolni... Nézték, ahogy a gazda elsétál a kutyával?? Utána mentem volna, és úgy tarkón rúgom, hogy 1 hétig nem kel föl. És azonnal feljelentés.
2012. okt. 11. 12:14
 3/23 anonim ***** válasza:
A kisgyereknek se lett komoly baja az ilyedségen kivül.. Ebből aztán tényleg semmi nem derül ki,hogy mi történt. Mindenki ki csak néz aztán elviszik onnan a kutyát, nem értem ezt,hogy mi volt..
2012. okt. 11. 12:18
 4/23 anonim ***** válasza:
Ebből az előzmények híján nem derül ki, hogy mi volt a támadás oka, az viszont egyértelműen látszik, hogy a kuyta nem "marcangolta" a gyereket, csak fogta a ruháját. Ez nem védőösztönös támadás volt, hanem zsákmányösztönös. Minél jobban megpróbálták tőle elvenni a zsákmányt, ő annál inkább húzta.
2012. okt. 11. 12:55
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

én erre annyit tudok mondani, hogy SOHA nem a kutya a hibás! lehet egy rehab alatt álló kutya akit az előző gazdájánál gyerekek bántottak és a kisgyerek olyat tett ami a kutyának nem tetszett! (ez csak egy variáció ezer közül)

és NEM a kutya nyakát kell kitörni hanem a gazdinak!

2012. okt. 11. 12:55
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, hogy a kutya soha nem hibás. Persze, ha az én gyerekem van szó, és is anyaoroszlánként támadnék a kutyára, de nyilván van oka a támadásnak, amit mi nem látunk a videóból.

Mondok egy példát. Párom unokahúga 5 éves, rendszeresen tépi, nyúzza kutyát, de ezt már nem lehet arra fogni, hogy gyerek. Feláll a kutya házára, és kavicsokkal dobálja. Még nem támadt rá a kutya, de már odakapott. Persze, a kutya volt a hibás. Nem. Hiába szólsz a gyerekre, csak gonoszan nevet. Az anyja sem szól rá. És nem egy rotiról beszélünk, hanem egy puliról. Egyszer tuti megtámadja a gyereket, és nem tudunk ellene mit tenni. A kutya szocializált, és egyébként is, egy birka.

Tegyük fel, hogy megtámadja a kiscsajt, akkor ki lesz a hibás?

2012. okt. 11. 13:06
 7/23 anonim ***** válasza:
4%

Az volt a kérdés, hogy mit tennék hasonló helyzetben. Ha az én gyerekem lenne a szenvedő alany, a kutya nem élné túl, akár hibás, akár nem.

Egyébként valóban nem a kutya a hibás, hanem aki szájkosár nélkül sétáltat egy ilyen kutyát, ráadásul emberek közé viszi. Meg az is, aki rottweilerhez gyereket enged közel. Pont az egyik olyan fajta, amelyik legkevésbé szereti a gyerekeket és a gyerektámadások nagy részét rottweilerek követik el. Idehaza is.

2012. okt. 11. 13:09
 8/23 anonim ***** válasza:
88%
Ha egy kutya bántani akar igazából az nem csak a kisgyerek nadrágját tépte volna.Egy kutya nem így marcangol...láttam már rotit aki majdnem letépte egy kislány karját... Mellesleg sajnos sokszor a kisgyerek hibája, vagyis a szülőé aki nem tanított meg rá a gyereket, hogy a kutyának nem sikítozunk meg kapkodjuk előtte a kezünket, mert tipikus prédává válik tőle, és mint tudjuk a kutya vadász...ragadozó, az lenne a meglepő ha nem kapná el. A gazdi is hibás, mert nem figyelt a kutyára..de a kutya ebben az esetben nem hibás. Nem tudom mi lehetett az előzménye, így nem mondom, hogy feltétlenül a gazda a hibás....lehet lepontozni :)
2012. okt. 11. 13:09
 9/23 anonim ***** válasza:
Teljesen lényegtelen mi volt a támadás oka, ha ilyen természetű a kutya akkor szájkosár kell rá közterületen. Ha az én gyerekemre ugrott volna rá a kutya, először kimenekíteném a gyereket (még ha a kutya életébe is kerülne, persze ebben az esetben megoldották a dolgot, de ha mondjuk a karját kapta volna el már nem lenni ilyen egyszerű a helyzet) aztán adnék a gazdájának az tuti...
2012. okt. 11. 13:16
 10/23 anonim ***** válasza:
50%
NEM kötelező közterületen sem a szájkosár!!!
2012. okt. 11. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!