Te mit csinálnál hasonló esetben? Www. Kiskegyed.hu/kikapcsolodas/szines-hirek/brutalis-video-kutya tamadas-rottweiler-117771
Csak hogy másoknak ne kelljen guglizni. Mire gondolsz, kinek a helyében mit csináltam volna? Ez a felvétel amúgy igazából nem mond semmit, amit látni lehet belőle az annyi, hogy a gyerek (érthetően) rettenetesen megijedt és sikítozott, amíg a kutya fogta a nadrágja derekát és húzta magával. De hogy mi volt az előzménye, és mi történhetett volna, ha nem avatkoznak be a többiek, nem tudom. Mindenesetre elég furcsa, hogy a nyílt utcán ilyen megtörténhet ennyi járókelő előtt, de pl. senki sem hív rendőrt, aki intézkedhetne.
én erre annyit tudok mondani, hogy SOHA nem a kutya a hibás! lehet egy rehab alatt álló kutya akit az előző gazdájánál gyerekek bántottak és a kisgyerek olyat tett ami a kutyának nem tetszett! (ez csak egy variáció ezer közül)
és NEM a kutya nyakát kell kitörni hanem a gazdinak!
Én is azt mondom, hogy a kutya soha nem hibás. Persze, ha az én gyerekem van szó, és is anyaoroszlánként támadnék a kutyára, de nyilván van oka a támadásnak, amit mi nem látunk a videóból.
Mondok egy példát. Párom unokahúga 5 éves, rendszeresen tépi, nyúzza kutyát, de ezt már nem lehet arra fogni, hogy gyerek. Feláll a kutya házára, és kavicsokkal dobálja. Még nem támadt rá a kutya, de már odakapott. Persze, a kutya volt a hibás. Nem. Hiába szólsz a gyerekre, csak gonoszan nevet. Az anyja sem szól rá. És nem egy rotiról beszélünk, hanem egy puliról. Egyszer tuti megtámadja a gyereket, és nem tudunk ellene mit tenni. A kutya szocializált, és egyébként is, egy birka.
Tegyük fel, hogy megtámadja a kiscsajt, akkor ki lesz a hibás?
Az volt a kérdés, hogy mit tennék hasonló helyzetben. Ha az én gyerekem lenne a szenvedő alany, a kutya nem élné túl, akár hibás, akár nem.
Egyébként valóban nem a kutya a hibás, hanem aki szájkosár nélkül sétáltat egy ilyen kutyát, ráadásul emberek közé viszi. Meg az is, aki rottweilerhez gyereket enged közel. Pont az egyik olyan fajta, amelyik legkevésbé szereti a gyerekeket és a gyerektámadások nagy részét rottweilerek követik el. Idehaza is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!