Te mit csinálnál hasonló esetben? Www. Kiskegyed.hu/kikapcsolodas/szines-hirek/brutalis-video-kutya tamadas-rottweiler-117771
Én is azon az állásponton vagyok, hogy valamilyen módon felébresztették a kutya zsákmányösztönét, ezért kapta el a gyerek nadrágját. Még azt se tartom kizártnak, hogy a kutya pusztán "rongyozós" játéknak vélte az egészet. Az világos, hogy bántani nem akarta a gyereket, mert ha akarta volna, akkor meg is teszi. A gazdi felelős, ha tudja, hogy ilyen zsákmányos a kutyája és ennek ellenére ilyen helyzetbe hozza, nem szájkosárban sétáltatja és főleg, hogy nem ereszt a kutya első szóra! Sok buta gazdi ott rontja el, hogy nagyon okosnak képzeli magát és otthon hergeli a kutyát, játszik vele ilyen zsákmányosat ahelyett, hogy szakértő segéddel tenné, ahol a kutya megtanulja, hogy csak parancsra fog és parancsra enged is!
Nekem csak a kutyámat támadta meg másik kutya, megharapta őt is és engem is miközben védtem, de mégsem a kutyára voltam mérges, hanem a buta gazdájára.
"ha ilyen természetű a kutya akkor szájkosár kell rá közterületen."
Nem kötelező a szájkosár, de #10-nek igaza van, "ha ilyen természetű", akkor kötelező! Ismerje már mindenki annyira a saját kutyáját, hogy ráteszi azt a nyamvadt szájkosarat, ha szükséges!
1. Nem lehet tudni az előzményeket, hogy mi váltotta ki a támadást: a gyerek elesett, vagy szórakozott a kutyával. De a gazdi mindenképpen hibás, hiszen a kutya pórázon volt...ha nem tudja ennyire kezelni a kutyáját, akkor szájkosár minimum, ha kötelező, ha nem (Svájci szabályokat nem ismerem)
2. Ez a kutya nem ideggyenge, hanem kimagaslóan jó zsákmányösztönökkel rendelkező eb, hiszen felfele meredő farokkal hátra fele dolgozott, ahogy az az ŐV kutyáktól elvárható. Ösztönei jók, de nincs felettük kontrollja se neki, de ami a legszomorúbb, a gazdájának sem...
3. Néhány válaszolónak üzenem: Nem a kutya hibája. Baromság, hogy rotit nem szabad gyerekek mellé engedni. Szuper családi kutya, a gyerekek barátja, HA JÓL SZOCIALIZÁLJÁK ÉS NEVELIK.
4. A gazdát lecsuknám pár évre, hiszen cserbenhagyta az áldozatot!!! De azokat is felelősségre vonnám, akik hagyták meglógni és nem tettek ez ellen semmit! Ha a kutya miatt nem merték feltartóztatni, akkor én követtem volna akárhova és oda hívtam volna a rendőröket.
5. Ez a kutya nem agresszióból, hanem zsákmányösztönből cselekedett. Ez látszott, hiszen csak a ruhát fogta meg.
Én a gazdát vagy lecsuknám, de inkább közmunkára ítélném.
A kutyát megtarthatná, ha legalább 1 évig kutyasuliba hordaná szigorú engedelmességi képzésre és ŐV-re is. Igen, őrző-védőre. Ugyanis a kutya ott kiélheti ösztöneit, mellette megtanulja, hogy milyen szituban foghat parancsra, és teljesen kézben tartható lesz az ilyen helyzetekben.
Mint ahogy írták nem a kutya a hibás. Itt a felelős a kutya gazdája aki nem tudta megnevelni azt a szerencsétlen kutyát és még a szájkosarat se hajlandó rátenni. Pontosan az ilyen gazdák miatt ilyen a fajta megítélése.
A roti ha tényleg meg akarta volna ölni a gyereket akkor nem a ruhájába csimpaszkodva ráncigálta volna.. Én egyébként hajlok rá hogy a kutyát járatták ŐV-re de minimum ott "képezték".
A tömegben többen is segítenek ahogy láttam szóval én semmit nem rónék fel a videózónak hisz oda sem fért volna a kutyához hogy le tudja esetleg ő szedni a gyerekről.
"Felelős vagy azért amit megszelídítettél."
Az meg nonszensz hogy jaj ha az ő gyerekét marcangolta volna akkor bizony már nem élne a kutya. Tudok gratulálni ahhoz a gondolatmenethez amiből valaki kikövetkezteti hogy a kutya a hibás.Ilyen helyzetben akkora SOKK van az emberben hogy azt el se lehet képzelni. Örül hogy a gyerekkel tud foglalkozni nem hogy utána menjen a kutyának és elkezdje agyonverni. Itt látva a videót lehet hőzöngeni meg jaj de nagy szájjának lenni kíváncsi lennék hogy ilyen stressz helyzetben ki hogy reagál bár senkinek sem kívánom hogy ezt át kelljen élnie. A gazdát felőlem agyon lehet verni teszem hozzá meg is érdemelné mert elrohant miután lerángatta a kutyát a gyerekről. Bár a helyében talán én is félteném annyira a kutyámat hogy bármilyen nagy gyökérnek tartanám magam , elmennék nehogy elvigyék tőlem. Az persze más kérdés hogy nem hagynám hogy ilyen neveletlen lenne :D
És tényleg nem lehet tudni hogy mit tett a gyerek, milyen felelőtlen volt a szülő hogy hagyta a kutyához menni a gyereket. Mert azt igazán furcsállnám hogy a kutya a békésen sétáló gyereket kispécézi magának a tömegből és odarohant hozzá.
Nem tudhatjuk hogy mi történt....
Egyébként teljesen egyet értek Szilvivel !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!