Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megtámadták a kutyámat, és...

Megtámadták a kutyámat, és még én vagyok a hülye, amiért megvédtem? Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Pórázon vitt (kan) kutyámat támadta meg tegnap (kan) egy vizsla, aki már messziről rohant felénk, akkora lendületben volt, hogy esély nem volt megállítani vagy elzavarni. Azonnal nekiugrott a kutyánknak, aki persze nem hagyta magát, szét kellett őket választani valahogy azonnal, a vizsla gazdája kb 50 méterre az utca végéről, szó nélkül figyelte az eseményeket. Egészen addig, amíg le nem rugdaltam a kutyáját az enyémről, hogy véget vessek a verekedésnek. Na akkor fejhangon óbégatni kezdett, hogy "ne rugdosd a kutyámat, hülyegyerek" (megjegyzem, jócskán harmincas vagyok már, nem pont gyerek kategória). Ennyit tudott mondani azok után, hogy 1. az ő kutyája támadott 2. nem tett semmit, hogy megfékezze. Hová lehet fordulni ilyenkor, ha az agresszív kutya gazdája hagyja, hogy szabadon garázdálkodjon az eb? (aki nyilván nem agresszívnak született, de ilyen gazda mellett mit is várhatunk tőle...) Legközelebb, ha ilyen történik és épp egy gyerek sétáltatja a megtámadott kutyát...? Vagy csak épp ott van, amikor ez a vizsla rátámad egy másik kutyára? Rossz belegondolni is.

2012. okt. 15. 14:11
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Oké, csakhogy én nem a fenyegetéstől félek, hanem attól, hogy fenyegetés nélkül megmérgezi. Persze legyek csak paranoiás, nagyon remélem hogy nagyon ritka, aki ilyesmire vetemedik, de ki tudja...
2012. okt. 15. 16:22
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

kérdés?: vajon ,mint kutyás, te miért nem tettél semmit,hogy a támadás előtti pillanatokban ?( mert bizony van ilyen )

az ilyen domináns, viselkedés a vizslákra jellemző, de pl: ( talán ,ha elengeded a kutyád pórázát , még a támadás előtt, akkor a két kutya mire találkozik ,már régen lejátszották ,hogy ki a vezér?!

tudod, a pórázon tartott kutyák képtelenek,megfelelő válaszreakciókra, a feléjük futó dominanciájukat kihangsúlyozó kutyák felé!

2012. okt. 15. 18:48
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó ezt te se gondoltad komolyan remélem :D

Még a kérdező a hibás, nem? Miért nem engedte el, gondolom azért,mert nem akart nagyobb bajt,meg talán bízott abban,hogy a másik gazdának van annyi esze,hogy vissza hívja a kutyáját vagy legalább oda megy. Nem vezet az jóra ha a két kutya intézi el.

2012. okt. 15. 19:06
 14/22 anonim ***** válasza:

ma 18:48

:D:D:D Anyám, borogass!

2012. okt. 15. 19:16
 15/22 Szilvi & Argos ***** válasza:
Utolsó: ez az én szövegem (is) :))))
2012. okt. 15. 19:58
 16/22 anonim ***** válasza:
27%

véleményem szerint, ha két kan kutya találkozik, a póráz "komoly problémákat okozhat"

tapasztalatom szerint ,ha póráz nélküli találkozik 2 kan , vagy akár 2 domináns, kutya sokkal-sokkal kisebb az esély a a harcnak, sőt,mondhatni minimális!

mivel esetedben, a támadó kutya már elindult, (messziről rohant felétek),és a gazdája ,nem tett semmit! a legrosszabb amit tehetsz,hogy beállsz két kutya közé:)

,ha ,elengedtet volna a pórázt,és félreállsz? vajon mi lett volna???

eddig,vagy 15-20 esetben találkoztunk olyan kutyákkal,amik harciasak,és támadó szándékúak voltak más kutyákkal( főleg félelem, vagy dominancia miatt ). de egy jól szocializált kutya ,az ilyen és hasonló esetekben könnyebben megoldja a problémát, ha " szabadon cselekedhet!"

parsze azt,hogy a te kutyád milyen ,nem tudjuk, azt hogy a másik, a vizsla támadott, azt igen. az okot viszont nem !!

persze , ha a gazdának adsz egy tockost, az teljesen rendben van!!hiszen az ő hibája volt!

a kutya lerugdalása, nem okos ötlet:) a kutya harap, a kutya gyors, a kutya tesz olyan dolgokat ami neked is fájhat!

a te kutyádnak, pedig van lehetősége a védelemre!!!

2012. okt. 16. 12:44
 17/22 anonim ***** válasza:

Nekem is az a véleményem, hogy az a legjobb, ha a két kutya lerendezi egymás között. Mármint ilyen helyzetben, ahol az egyik gazda gyakorlatilag szarik a dologra. Persze ezt csakis akkor, ha nincs oltári nagy méretkülönbség a kutyák között. Hasonló esetben én is elengedném, tanultam már hasonló esetekből, mikor az én kutyám pórázon, a másik pedig szabadon és az enyémet akadályozta a póráz. Egy óriás schnauzer szuka állandóan piszkálta a kutyámat, miután az méretben ott hagyta őt. Valamiért irritálta ez. De az enyém ekkor még csak olyan 6-7 hónapos volt, az meg 3-4 éves felnőtt kutya. Állandóan piszkálta, volt hogy össze is kaptak. Utána egy ideig nem találkoztunk és 1,5 éves volt a kutyám, mikor megint összefutottunk. Persze szokás szerint az a kutya póráz nélkül. Odajött, megmorogta az enyém, az vissza, erre a snaci nekiugrott. Csak egy rövid, kb. méteres póráz volt, elengedtem. A kutyám kicsit megtépte a másikat, persze a gazdája fel volt háborodva, de aztán elhallgatott...

Szóval van az a helyzet, amikor jobb, ha a két kutya lerendezi egymás között.

2012. okt. 16. 13:15
 18/22 anonim ***** válasza:
Egyetértek, hogy a póráz plusz feszültség és ugyanazon kutyák póráz nélkül békésebbek.
2012. okt. 16. 13:15
 19/22 A kérdező kommentje:

Talán nem volt elég világos, hogy nem az én kutyám volt a támadó? Nem a póráz volt az agresszió oka...! Másfelől pedig ha elállok az útból, azzal azt az üzenetet közvetítem a saját kutyámnak, hogy nem vagyok elég a helyzet rendezésére, és átadom neki a vezetést. Így viszont tudja, hogy számíthat a közbelépésemre, mert jó vezető vagyok.

A verekedést pedig semmilyen körülmények között nem tolerálhatom gazdaként! Már akkor is meg kell büntetnem, ha egyáltalán belement a harcba, mert nem az ő dolga intézkedni, és főleg nem önálló döntéseket hozni.

2012. okt. 16. 16:05
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

ezt bizony nagyon rosszul látod!

a kutyák közötti harc ,szinte természetes!

értjük,hogy titeket támadtak meg!!

értjük,hogy úgy éreztet a te dolgod megoldani ezt a szituációt, a kutyád helyett!

de?? miért is??

hiszen,( mint már többször leírtam ) ,ha elengeded a pórázt abban a pillanatban, amikor észrevetted,hogy megindult felétek a másik kutya( megtámadott),és félreélsz??

nem a te feladatod megvédeni a kutyádat! hiszen te vagy a vezér! csak a veled szembeni támadást kell kivédened, a kutyáddal szembenit, a kutyádnak kellene!!

( szerintem, nem vagy jó vezető :)

mert a jó vezető , szerintem : 1 : észreveszi,lereagálja,és azonnal megoldja a pórázon tartott kutyájának a beszűkült mozgástér,és a kötöttség feloldását!( elengedi a pórázt !)

miért?? ennek több oka is van !

1 : a kutyák ,ha !! SZABADON VANNAK ,elegendő időt adnak,és kapnak a másik kutyától ez akár 3-4 másodperc!!!!( sok idő egy kutyának!). ahhoz,hogy reagáljanak : földre fekvés, hassal felfelé, a másik kutya pofájának nyalása,stb= behódolás .

2:egyszerűen elfordul oldalra,félreáll,. ez az elkerülés!

3: felveszi a támadó pózt,: vicsorgás,morgás,hátán a szőr az égnek áll,farkát behúzza,testét,meggörbíti,stb!

4:elfut

5:a hátad mögé áll,és onnan ugat:)itt, rajtuk a póráz,és anyu szépen ölbe veszi,kicsi kutyusát:)

stb!

tehát,remélem érted??: kutya-támadáskor a vétlen és megtámadott kutyák védekezési lehetősége a pórázon 5-10 %, míg póráz nélkül:100 % !!

tehát??

mivel pásztor kutyám van ,a minimum ,hogy elvárom tőle az önálló döntést és cselekvést!

amit természetesen a megtanultak alapján tesz!

mert erre lett nevelve!!

a helyes módszer: elkerülés!!

vagy ,felvenni a kesztyűt, de abban az esetben is talán 5 %-az esélye a harcnak , mert ez a SZOCIALIZÁCIÓ ALATT MEGTANULT VISELKEDÉSI FORMA,HOGYAN VISELKEDÜNK MÁS KUTYÁKKAL, LEGYEN AZ BEHÓDOLÓ,VAGY TÁMADÓ!!

mivel a másik ,a támadó addigra már észrevette,hogy nem olyan könnyű!

persze ,ha nagy a méret,és a súlykülönbség akkor ,természetes, hogy a gazdi védje a kutyát, de két hasonló méretű kutyánál??

mégis, mi van ,ha 10-20 kutya van együtt???

csak 1 vezér van, a legdominánsabb!!!

nem a legnagyobb, nem a leg-leg -leg!!

mert lehet,hogy az egy tacskó, vagy egy terrier!

""A verekedést pedig semmilyen körülmények között nem tolerálhatom gazdaként! Már akkor is meg kell büntetnem, ha egyáltalán belement a harcba, mert nem az ő dolga intézkedni, és főleg nem önálló döntéseket hozni.""

ezt a véleményt ,a te helyedben ,felülvizsgálnám:)

egyszerűen, engedd be 5-10-20 különböző kutya közé,és meglátod:)

vagy igazam van,vagy igazam van:)

nem tévedek, esetleg nem elég információ alapján véleményeztem.

2012. okt. 18. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!