Megtámadták a kutyámat, és még én vagyok a hülye, amiért megvédtem? Mit lehet tenni?
Még szerencséd is volt.
a Szomszédunk tacskóját egy németjuhász támadta meg. Később kiderült, hogy a kutya a hajdú voláné. a szomszéd is szét akarta szedni a két kutyát és a németjuhász beleharapott a jobb kezébe amit egy fél évig nem tudott használni. A hajdú volán annyit mondott, hogy nem tudunk felelősséget vállalni a kutyáért...
Nem is lehethe póráz nélkül közterületen. ( én is elszoktam engedni,ebbe pont nem akarok belekötni,de agresszív kutya esetében más) ha már elengedte legalább figyelje mit csinál a kutyája és adott esetben avatkozzon közbe!
Jegyző és közteresek, nekik lehet szólni,azt nem tudom hogy fognak -e vele komolyan foglalkozni..de egy próbát megér, nehogy meg ismétlődjön az eset. Ezzel a típusú gazdávál úgyse lehet szót érteni.
Köszi a válaszokat, arra gondoltam, hogy előbb beszélnék a vizsla gazdájával nyugodtabb körülmények között, hátha így is lehet hatni rá. Ha viszont megismétlődik, akkor tuti hogy megyünk a jegyzőhöz, és akkor nem is mondhatja, hogy nem figyelmeztettem.
De ti ilyenkor nem tartanátok attól, hogy az ilyen hülye gazda bosszúból akár meg is mérgezheti a kutyátokat? Megfordult a fejemben, ezért is nem akartam rögtön bejelentést tenni...
Nekem hasonló volt anno, mikor a 1,5 éves nagytestű kamaszkutyámat egy felnőtt amstaff se szó se beszéd megtámadta. A kutyám a földön feküdt és egy másik kutyával játszott, mikor ez hirtelen nekitámadott (előtte már sokszor voltak együtt a kutyafuttatón).
Én persze azonnal odarohantam, mert ahogy az enyém felállt, el is tünt alatta a másik kutya. Megragadtam hátulról és húzni kezdtem. Hiba volt, mert a kutyám hátranézett és ezt kihasználva a másik, elkapta a torkát (később kiderült, hogy szerencsére csak a bundát). A kutya gazdája csak állt és tesze-tosza módon semmit nem csinált, csak a "jajj, most mi lesz"-t mondogatta (tipikus amstaff gazda).
Lenyomtam a kutyám a földre, rászóltam. Azt hittem, a másik a torkát fogja, mert vért is láttam a kutyám bundáján. Megráztam a másik kutyát, nem engedte el. Ütöttem, próbáltam letaposni, akkor sem. Szájzárat kapott. Ez kb. 30-40mp volt, mire végül megszólal a gazdája, hogy botot kéne dugni a szája közé. Nem segített, csak ezt mondta. Ekkor karnyújtásnyira megláttam egy vastagabb botot, felvettem, és ekkor jött csak oda a gazda és segített szétfeszíteni a kutya száját. Az enyém nyugisan ült, nézegettem, semmi baja. De akkor honnan a vér. A másikon volt egy 3-4 centis seb, gondolom még mielőtt hátranézett a kutyám, megsebezte a másikat. Az amstaff remegett az idegtől és a stressztől, az enyém ment azonnal játszani a többi kutyával.
Tanulság: legközelebb engedem, csináljon a másikkal amit akar.
Útózönge: néhány cigánykülsejű fiatal fazon pár nap múlva meglátott, ahogy sétáltunk. Jöttek hárman, hogy én mit rugdosom más kutyáját. Nyugodt voltam, de a kutyát lazára engedtem, az máris morgott rájuk. Erre kiabál, hogy na hozza a baltát és fejbecsapja. Megindultam feléjük a kutyával, bepattantak a kocsiba és elmentek. Ez is tipikus.
Kérdező! Ha esetleg fenyegetőzne nekem, vagy meg is merné tenni, h bántja a kutyát, akkor valahogy mindig történne vele valami furcsaság...Valaki megpróbálná elgázolni, valaki feltörné a lakását, stb ;)
Természetesen a fentebb vázolt dolgok pusztán kitalációk, csak élénk a fantáziám XD :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!