Milyen fajtát válasszak?
Sziasztok!
Nekem egy olyan kutya kellene amelyik egy olyan 40-50 kg,lehet vele sokat sportolni hétköznap kevesebbet (30 perc futás kb),de hétvégén sokat sportolnék vele (2,5 óra futás ,játék)Kutyasuliba is szeretném vinni (engedelmességi és örző-védő,ja és elején kutyaovi)
van otthon 2 pulink velük játszhatna..
Tehát fontos,hogy ne legyen agresszív fajta,szeretném ha őrizné a házat,játékos lenne,okos és hűséges.
Se ne legyen agresszív se ne legyen félős kutya...
Én óriás schnauzerre és briardra gondoltam... esetleg mást mit ajánlanátok?
16 évesen melyik kutyát ajánlanátok nekem??
Se a briard, se az óriás snaci nincs meg 40-50 kg. A snaci nem nagyon szeret más kutyákkal osztozkodni, hatalmas ereje és nagy területvédő ösztöne miatt. Viszont ha jól van nevelve ideális családi- és őrkutya lehet belőle. A briardról nem tudok sokat, csak hogy egy élénk, de fegyelmezett francia juhászkutya fajta. Itt van pár oldal róla a netről (nem merem lefogadni, hogy mindegyik hasznos és igaz dolgokat ír):
40-50 kg-ban nehéz sportos kutyát találni, amelyik jó örző-védő és jó családi kutya is, valamint egy 16 évesnek megfelel, de a snaci és a briard súlycsoportjában (kb. 30kg) lehet találni még ilyen fajtákat, például a sokoldalú, sokszínű belga juhászkutyákat:
-a malionist
-a tervuerent
-a groenendaelt
- és a laekenoist
Csak annyi a bibi, hogy őrző-védőzni leginkább csak a malival lehet, de mindegyik sportos, kitűnő családi kutya, gyönyörű, kedves, okos, intelligens, könnyen kezelhető, kitűnő családi kutya, általában szereti a kutya társait, játékos, mindig vidám, tele van pozitív energiákkal. Lehet velük több kutyás sportot is űzni: pl. agilityzni, dog dancingelni, obediencelni, frizbizni. Kitűnő nyomkövetők ezek a kutyák, főleg a malionis.
Őket nagyon ajánlanám! (Nj méretűek).
12/L
szia!
látom 12 éves lány vagy
mondtál pár jó infót köszi,de pár dolgot nem tudsz jól
belgák kisebbek mint németjucik egy 8-10 kgval
ja és óriás snaci van 45-50 kg is akár :)
briard az tényleg nincs meg... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!