Milyen fajtát válasszak? Egyre jobban összezavarodtam. Van argentin dogot tartó itt?
Ha van olyan hely, ahová télen behúzódhat, (mint pl. garázs) akkor nyugodtan válassz rövid szőrűt. Mozgatni ilyenkor is ki lehet vinni, nem fog megfázni, és ha naponta háromszor sétáltatjátok (ahogy írtad) nem is fog szenvedni a bezártságtól. A hosszú szőrűek meg nyáron szenvednek nagyon és még be se nagyon tudnak húzódni hideg helyre.
Fajta tekintetében alapvetően nem ajánlanék kistestűt, inkább közepes, vagy nagyobb méretre szavaznék. Az a tapasztalat, hogy kistestűek főleg gyerekek nyúzására hamarabb odakapnak,pláne, ha nem is túl jól van nevelve. És sajnos az ilyen fajtákat méretük miatt sokszor nem "kutyaként" kezelik, így sok a magatartásbeli probléma. És nagyobbak talán nyugisabbak, türelmesebbek. már amelyik...
Amúgy szinte bármelyik fajta gyönyörűen szocializálható. (nekem pitem van és keresztfiam mellette tanult meg járni.a gyerkőc a hátába kapaszkodhatott, annyira vigyázott rá, nehogy meglökje, vagy hirtelen mozduljon. pedig erről a fajtáról sem ilyeneket hallasz) Ha valami tetszik, járj utána, nézz meg több felnőtt kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!