Tudnátok ajánlani kutyákat?
azt hiszi-e vagy sem az rajtad múlik.
Amúgy bulldog félékre nem gondoltál ?
Egyet jegyezz meg.
Egy kutya soha nem támad ok nélkül.
Ha viszed sétálni, rendesen szocializálod (kisgyerekektől kezdve az idősekig, egészséges emberektől kezdve a tolószékesig, szoktatod a hangokhoz, helyzetekhez, ingerek érik stb.), megfelelően lemozgatod, tanítod, az a kutya nem fog emberre támadni. Ez óriási nagy tévhit és a médián köszönhető, amikért 1-1 fajtát beskatulyáznak és ez él az emberekben.
A másik a dominancia, ami nem fajta és nem nemfüggő. Hanem egyedfüggő, ergo egy szuka uszkár is lehet sokkal dominánsabb, mint egy kan dobi.
A fajta jelleme azonban tényleg fontos, hogy ilyen minimális tapasztalattal egy könnyen kezelhető kutyát válassz, aki nem azon agyal, hogy tud kibújni a szabályok alól stb.
Bármilyen kutyát választasz is (egyébként németjuhász szerintem is jó lehet), jó kennelből vegyél, vagy ha örökbefogadsz, olyan helyről tedd meg, ahol foglalkoznak a kutyával és meg tudják mondani neked, hogy az adott egyed domináns-e vagy sem. Mindenképp egy kevésbé domináns egyedet válassz.
Nekem kan bullmasztiffom van, a neten mindenhol azt írták róla, hogy domináns, azonos neműekkel ivarérés után nehezen fér össze. Ezzel szemben az én kutyám egyáltalán nem domináns és egy bűbáj az összes kutyával, nemtől függetlenül.
a kutya sosem tamad meg egy embert oknelkul,HA jol van NEVELVE!!!
Szerintem edes mindegy milyen kutyat veszel(lehet az dobi,nemet juhasz,argentin dog vagy akar egy sima keverek) a legfontosabb hogy NEVELD es foglalkozz vele!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!