Labdát elvenni de hogy?
az én kutyámnál pl ez lehetetlennek bizonyult. mindenféle trükköt bevetettem már, de eccerűen nem :D
most 11 éves a kutya és azóta sem adja oda. ha 5 labdám van, akkor mind az 5öt elkell neki dobni, és mind az 5öt megpróbálja a szájába paszírozni és egyáltalán nem adja oda. néha voltak olyan pillanatai, mikor nagyon unatkozott, letette a labdát, és figyelt h eldobom e, de amikor mentem a labda felé, és nyúltam volna érte, akkor fogta és elvitte....:D reménytelen volt.
ha most jól értelmezlek az "kérem" -et akarod vele megtanultatni.
Az ovis kiképzőnk nekem a hétvégén azt mondta, hogy úgy tanítsam az kérem parancsra, hogy ha hoz vm játékot és ki akarom venni a szájából, akk mutassak közben neki 1 másikat amit az első időkben cserébe megkap. ezzel erősíted benne, hogy nem véglegesen lesz elvéve és nem éri veszteség azáltal, hogy neked adja a cuccot.
Amugy nekem nagyon sokan azt mondták, hogy felejtsem el a normál értelembe vett labdázást a kutyussal, (eldobom- visszahozza) mivel itt csak addig érdekes a labda (=zsákmány)neki amig mozog. miután eldobtad halott zsákmány lesz és mint ilyen nem érdekli már a kutyát. Én madzagos labdával játszom vele és a cél, hogy mindig velem 1ütt legyen a játék, húzodzkodik, el akarja kapni a labdát stb..de ezért érdemes megkérdezni egy kiképzőt aki normálisan el tudja neked mondani:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!