Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Labdát elvenni de hogy?

Labdát elvenni de hogy?

Figyelt kérdés
Egy oylan apró gondom van hogy mikor elkezdünk labdázni.. nem igazán akarja visszahozni ha meg megmutatom neki a másik labdát, akkor mint egy épp vadászó farkas, figyel mindenféle farokcsóválás nélkül...és várja hogy eldobjam a másik labdát is. Jó jó néha néha visszajön hozzám de akkor meg nem akarja ideadni.. gondolom itt nem szabad erőszakkal el venni tőle..de akkor mégis hogyan?
2009. aug. 5. 13:37
 1/7 A kérdező kommentje:
Játék közben juti falattal nem igazán lehet motiválni.
2009. aug. 5. 13:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
én azt csináltam hogy amikor odajött a labdával megdícsértem, amikor kértem a labdát és nem adta oda akkor meg otthagytam. Ha véletlenül odaadta akkor megdícsértem. Mindezt jutalomfalat nélkül. Nem volt könnyú, de megértette egy idő után. Már nem emlékszem sajna hogy ez meddig tartott.
2009. aug. 5. 13:42
 3/7 anonim ***** válasza:

az én kutyámnál pl ez lehetetlennek bizonyult. mindenféle trükköt bevetettem már, de eccerűen nem :D

most 11 éves a kutya és azóta sem adja oda. ha 5 labdám van, akkor mind az 5öt elkell neki dobni, és mind az 5öt megpróbálja a szájába paszírozni és egyáltalán nem adja oda. néha voltak olyan pillanatai, mikor nagyon unatkozott, letette a labdát, és figyelt h eldobom e, de amikor mentem a labda felé, és nyúltam volna érte, akkor fogta és elvitte....:D reménytelen volt.

2009. aug. 5. 13:56
 4/7 A kérdező kommentje:
jaja.. mondjuk labdát nálam is nagyon ritka mikor ide adja mondjuk nekem még 5 hónapos, de mondjuk falkonokat ha dobálok neki és kutyakonzervel várom... akkor ideadja_:D de nem pakolhatom mindig magam tele konzervel:Dha nem hozza visza a labda utána sosem megyek...egyszer majd csak odajön hozzám a szájában... próbálgattam hogy "ERESZT" majd elvettem tőle a lapdát...de igy sem midnig adja még ide.
2009. aug. 5. 13:59
 5/7 anonim ***** válasza:
50%

ha most jól értelmezlek az "kérem" -et akarod vele megtanultatni.

Az ovis kiképzőnk nekem a hétvégén azt mondta, hogy úgy tanítsam az kérem parancsra, hogy ha hoz vm játékot és ki akarom venni a szájából, akk mutassak közben neki 1 másikat amit az első időkben cserébe megkap. ezzel erősíted benne, hogy nem véglegesen lesz elvéve és nem éri veszteség azáltal, hogy neked adja a cuccot.

Amugy nekem nagyon sokan azt mondták, hogy felejtsem el a normál értelembe vett labdázást a kutyussal, (eldobom- visszahozza) mivel itt csak addig érdekes a labda (=zsákmány)neki amig mozog. miután eldobtad halott zsákmány lesz és mint ilyen nem érdekli már a kutyát. Én madzagos labdával játszom vele és a cél, hogy mindig velem 1ütt legyen a játék, húzodzkodik, el akarja kapni a labdát stb..de ezért érdemes megkérdezni egy kiképzőt aki normálisan el tudja neked mondani:-)

2009. aug. 5. 14:01
 6/7 anonim ***** válasza:
az én kutyáim elfutnak a labda után,megfogják de simán odaadja ha kérem.ha nem kérem le nem teszi a világért sem!
2009. aug. 5. 14:12
 7/7 anonim ***** válasza:
ja én ugy szoktattam rá,hogy nem-fúj-ideadod-fuj ....és ezt hamar megtanulta.mostmár csak annyit mondok leteszed.pedig északi kutyák.
2009. aug. 5. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!