Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire számitsak?

Katalin79 kérdése:

Mire számitsak?

Figyelt kérdés
nem akarom részletezni linkelni,amin idáig átmentünk,a lényeg a héten megkapta a védöoltást,ez volt kedden, szerdán hányt,hivtam dokit mondta ha nem javul menyjünk be, csütörtökön semmi baja,viszont éjszaka arra keltünk fojamatosan hány,reggel véres kaki,pénteken irány orvos azt mondta bélgyulladás, szurik,meg idehazára kaptunk port amit vizbe kell beáztatni és azzal itatni,meg valami pasztát,szombaton még ivott rendesen,estére viszon nyüszitésre keltem, a szája zárva nem tudtam itatni se mert kicsorgott a száján,8 körül kezdett kimeredni látszott,hogy feladja,este fél 10-ig járkáltam vele az udvaron,az ölembe tartva,mikor már lebillent a feje akkor tettem ki a mellékhejiségbe hogy a kislányom ne lássa hogy elpusztult,reggel kimentem,hogy elássam mert felvoltam rá készülve ez lesz,erre ott ült a dobozba,gyorsan behoztam szinte el se hittem,meg itattam, most fekszik nyüszög de néha járkál és mindig az ölünkbe kéreckedik, meddig tart ez az állapot ? holnap viszem megint dokihoz
2012. okt. 7. 09:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én elvinném dokihoz, lehet infúzió is kéne neki.
2012. okt. 7. 10:54
 12/18 A kérdező kommentje:
na sikerült vasárnap lévén elcsipnem egy dokit, 4 körül tud fogadni, most melegen tartom és itatom langyos vizzel mert leesett a hömérséklete, vagy csak én nem jol mértem, szoritsatok légyszi
2012. okt. 7. 13:41
 13/18 anonim ***** válasza:
attól még, hogy megkapta az oltást lehet parvo, nagyon sok kutya/macska van most a dokiknál ezzel, mert előfordulhat az, hogy mielőtt megkapta az oltást, már lappangott benne, csak még nem vettétek észre, erre kapott még egy adag gyengített vírust és elkezdődött a betegség. Én lehet kikérdezném más doki véleményét is..
2012. okt. 7. 15:10
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

megérkezett a kutyánk, 9 hetesen

örült a család a gyerekek játszottak, a párom imádta,és 1-2 hét mulva elkezdett esni a hó. gondoltuk kivisszük,megkerüljük a házat 2-300 m,és kész .

ki a kapun,50 m séta után hallom, nyílik a szomszéd kapuja,már elhagytuk vagy 30 méterre, de egyszer csak érzem,hogy valami elfut mellettem ,( esett a hó!),és látom,hogy az előttem pár méterre sétáló párom és a kiskutya felé fordul a valami.egy 45 kg németjuhász volt.

elkapta a kicsit, megrázta mint a rongyot,és többször földnek vágta , szerencsére nem fordult a párom felé,mert addigra odaértem és kézzel fejbe vágtam ,nem voltam finom .

miután felkelt visszaszaladt ,be a kapun.

a kiskutya a földön, vérzik ,sír,stb,és még csak 10 hetes.

na,gondoltam magamba ennek annyi:(

hazavittük kb: 2 perc .

felhívtam az állatorvost, azt mondta, ha túléli az éjszakát ,vigyem be másnap.

érdekes, hogy amikor sírt, beraktam az ujjamat a szájába és azt harapdálva megnyugodott.

persze a család végig bőgte az éjjelt.

másnap reggel doki, diagnózis: tüdővérzés, 7-8 borda törve,a gerince mellett 4 fognyom,stb.

azt mondták : vagy -vagy !

a legnagyobb volt az alomban 3,6 kg-al hoztuk el, a támadáskor kb: 4,5 kg volt.

ez a pici kutya élni akart.

most 45 kg-os hatalmas erős állat, napi szinte úszik ( orvosi javaslat volt, hátha maradandó tüdősérülése lesz, igaz semmi baja, de ha úszik sípol mint egy játék )

25-30 km-t fut ,egyszerre, ha nincs túl meleg.

ja ,és azóta már ledominálta a németjuhászt!

néha ezek a kis kutyák hihetetlen élni-akarásról tesznek tanúbizonyságot.

ja,és minden esetben amikor fájdalma van ( fülgyulladáskor, a fül kitisztítása, lábfájás( meghúzza futás közben),vagy belelép valamiben és felvágja a talpát, bizony amikor gyógyítom,a kezem a szájában van ,és SOHA SOHA nem harap rá, pedig nyüszít fájdalmában:)

tehát, számíts rá, hogy vannak még csodák :)

2012. okt. 7. 17:55
 15/18 anonim ***** válasza:
Mit mondott a doki?
2012. okt. 7. 17:59
 16/18 A kérdező kommentje:
kész ennyi,nem birta tovább elment :( doki szerint lappangott benne valami virus ami ilyen gyorsan elvitte,nem boncolta mert igy is rendesvolt,hogy a kezelésekért nem kért pénzt, pedig vasárnap is othonrol jött be a rendelöbe, 12 éve az orvosunk még sose csalodtam benne,azt mondta valami virus tombol most mert rengeteg ,oltott, kutya is elpusztult 2-3 nap alatt
2012. okt. 8. 06:24
 17/18 anonim ***** válasza:
Oh, sajnálom :( Őt is, titeket is!
2012. okt. 8. 08:17
 18/18 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom ;(!
2012. okt. 8. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!