Mire számitsak?
megérkezett a kutyánk, 9 hetesen
örült a család a gyerekek játszottak, a párom imádta,és 1-2 hét mulva elkezdett esni a hó. gondoltuk kivisszük,megkerüljük a házat 2-300 m,és kész .
ki a kapun,50 m séta után hallom, nyílik a szomszéd kapuja,már elhagytuk vagy 30 méterre, de egyszer csak érzem,hogy valami elfut mellettem ,( esett a hó!),és látom,hogy az előttem pár méterre sétáló párom és a kiskutya felé fordul a valami.egy 45 kg németjuhász volt.
elkapta a kicsit, megrázta mint a rongyot,és többször földnek vágta , szerencsére nem fordult a párom felé,mert addigra odaértem és kézzel fejbe vágtam ,nem voltam finom .
miután felkelt visszaszaladt ,be a kapun.
a kiskutya a földön, vérzik ,sír,stb,és még csak 10 hetes.
na,gondoltam magamba ennek annyi:(
hazavittük kb: 2 perc .
felhívtam az állatorvost, azt mondta, ha túléli az éjszakát ,vigyem be másnap.
érdekes, hogy amikor sírt, beraktam az ujjamat a szájába és azt harapdálva megnyugodott.
persze a család végig bőgte az éjjelt.
másnap reggel doki, diagnózis: tüdővérzés, 7-8 borda törve,a gerince mellett 4 fognyom,stb.
azt mondták : vagy -vagy !
a legnagyobb volt az alomban 3,6 kg-al hoztuk el, a támadáskor kb: 4,5 kg volt.
ez a pici kutya élni akart.
most 45 kg-os hatalmas erős állat, napi szinte úszik ( orvosi javaslat volt, hátha maradandó tüdősérülése lesz, igaz semmi baja, de ha úszik sípol mint egy játék )
25-30 km-t fut ,egyszerre, ha nincs túl meleg.
ja ,és azóta már ledominálta a németjuhászt!
néha ezek a kis kutyák hihetetlen élni-akarásról tesznek tanúbizonyságot.
ja,és minden esetben amikor fájdalma van ( fülgyulladáskor, a fül kitisztítása, lábfájás( meghúzza futás közben),vagy belelép valamiben és felvágja a talpát, bizony amikor gyógyítom,a kezem a szájában van ,és SOHA SOHA nem harap rá, pedig nyüszít fájdalmában:)
tehát, számíts rá, hogy vannak még csodák :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!