Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nöstény vagy Kan kutyus legyen?

Nöstény vagy Kan kutyus legyen?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok?Palota pincsiböl nöstényt vagy kant vegyünk?és szerintetek miért?!Elöre is köszönöm
2009. aug. 4. 22:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%

Akkor sem tartanék palota pincsit, ha a világbajnokot akarják ingyé rám tukmálni. De nem tartanék yorkit, bichon-t, havanese-t, toy uszkárt stb. sem. Véleményem szerint ezek nem kutyák, de hát istenem ez én vagyok 20 évesen ölebek meg már évezredek óta vannak. Szóval ízlések és pofonok. :)

Kan: olcsó az ivartalanítás, ha leszállnak a golyók, ivartalanítva kevés gond lehet velük, de ez személyiség függő, láttam már pekingi kant, amelyik egy malamutról akarta levisítani a szőrt, hát végül neki lett egy elég csúnya sebe. Szóval kannél nem ajánlott, hanem kifejezetten kötelező az ő érdekében ivartalanítani hobbicélra. Így kiváló kísérő kutyává válhat

Szuka: drágább az ivartalanítás, tüzelés macerás, nagyon kell rá igyázni, ha nincs ivartalanítva mindenképp macerásabb a kannál, mert szeszélyes.

Mindkét nemre vonatkozik, h 1 alomból 1 max. 2 kölyöknek jó az idegrendszere, nyugodt és kedves a többiek hisztisek és fel kell készülni arra, h nagyon hangosak, nagyon félénkek vagy nagyon agresszívak.

Ha már öleb akkor legyen mopsz, róluk több jót hallok mint rosszat.

Mindenképpen tenyésztőtől vedd (ill. törzskönyvvel) különben több időt töltötök állat orvosnál, mint sétával. Ez a pekingire is különösen igaz!

2009. aug. 5. 09:19
 12/19 anonim ***** válasza:
Az unokatestvéreméknek volt palotapincsijük, kislány. Szerintem ő borzalmasan aranyos, kedves, szelíd kutyus volt, annyit gyömöszölhettük, hordozhattuk, amennyit akartuk. Más kutyákkal is jól kijött. Bár láttam már idegbajos pincsiket, azért szerintem nagyrészt szoktatáson, nevelésen múlik.
2009. aug. 5. 11:04
 13/19 anonim ***** válasza:
45%
Ha szerinted nem kutyák akkor mik? Macskák, nyulak, galambok? Ezt egyszer magyarázza már meg valaki. Bizony, pedig faji besorolás szerint kutyák. Akkor a biológia ellen támadsz? Nem értelek. Szerintem meg pl egy kaukázusi vagy berni pásztor nem kutya, hanem medve vagy elefánt, tank. Na ez jobb?
2009. aug. 5. 11:34
 14/19 A kérdező kommentje:
Igen ezt sajnos én sem értem,hogy nem kutyák..Sajnos egy kis lakásba nem lehet tartani nagyobb kutyát mert csak ő szenved.A válaszokat nagyon szépen köszönöm mindenkinek
2009. aug. 5. 12:18
 15/19 anonim ***** válasza:
Én pl egy 160 nm-es hatalmas kerttel rendelkező házban lakom, és mégis 3 kistestű 6 kiló alatti kutyám van (bolognese, havanese). Mert nekem egyszerűen ők állnak közel a szívemhez külsőre, és belsőre is. El kéne fogadni, hogy nem mindeki a behemót 60 kilós kutyákat szereti.
2009. aug. 5. 12:46
 16/19 anonim ***** válasza:

Én a 20 kilós mudi pásztorkutyámat szeretem:)

A nem kutya kifejezés nevetséges, persze én is kutyaképű patkánynak gondolok egy-két vakarcsot, de hát nem az én műfajom: Persze inkább csak gondolatban mondom ezt, mert miért sértenék meg valakit, aki hiénának vagy vízilónak nevezte a kutyámat?:)

Eddig a csivaváról is azt gonoltam, hogy egy dög, de kiderült, hogy nem semmi táskaőrzők.

2009. aug. 5. 18:20
 17/19 anonim ***** válasza:

Én mondtam, h ez az én véleményem. Amúgy imádom őket, de nem tartanék. Az meg a ti véleményetek, szeressétek.

Megjegyzem sok kis termetű kutya jobban szenved a bezártságtól és az egyedülléttől. A nagy kutya véráramlása lassabb, nyugodtabb a tempója. A napi mozgás mennyiség az, aminek aktívnak kell lenni, soknak kell lenni.

Egy ismerősöm német dogot tart lakásban. Egy másik ír farkast. Tudtommal ezek a legnagyobb kutyafajták, sokat sétálnak, én is velük. És otthon halál nyugisan végig alusszák az egyedüllét óráit. :D

2009. aug. 5. 19:29
 18/19 anonim ***** válasza:
Nekem egy 12 hetes kan pincsim van. Nagyon imádom, atom cuki.:) Néha játék közben morog és ugat, de azon kívűl szinte sosem. Alig ugat, eleinte azt hittük valami baja van.:)Szóval nem minden esetben agresszívak a kan kutyák, mert eddig akárki jött ment hozzá, és azt se tudja, hogy hogy csóválja a farkát. Rajta kivűl még van 4 állatunk (hörcsög, tengerimalac, deguk)és mindegyikükkel nagyon jól kijön. Nekem Tappancs kutya az első kutyám, de már most nagyon imádom, és nagyon hűséges is, ezt jobb, ha tőlem tudod, mert bár még tényleg kicsi, ezért akárki be is szólhat, hogy még majd lehet kis veszett, de akárhová megyek már jön is utánam és sokszor az ágyamban is alszik. Szerintem a pincsivel egy igazi kis társat kapsz majd. Jajj amúgy meg én is emeletes házban lakom.:D És szinte egész nap alszik, amikor otthon vagyunk, szóval nem hiszem, hogy annyira idegbeteg lenne, ha már suliba kellesz járni..
2009. aug. 6. 19:29
 19/19 A kérdező kommentje:
19:29-Nagyon szépen köszönöm neked s a többieknek a válaszokat!!Neked jó kutyázást:)Én nekem meg is van Nöstény lett a kis morgos macim:)
2009. aug. 6. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!