Nöstény vagy Kan kutyus legyen?
Akkor sem tartanék palota pincsit, ha a világbajnokot akarják ingyé rám tukmálni. De nem tartanék yorkit, bichon-t, havanese-t, toy uszkárt stb. sem. Véleményem szerint ezek nem kutyák, de hát istenem ez én vagyok 20 évesen ölebek meg már évezredek óta vannak. Szóval ízlések és pofonok. :)
Kan: olcsó az ivartalanítás, ha leszállnak a golyók, ivartalanítva kevés gond lehet velük, de ez személyiség függő, láttam már pekingi kant, amelyik egy malamutról akarta levisítani a szőrt, hát végül neki lett egy elég csúnya sebe. Szóval kannél nem ajánlott, hanem kifejezetten kötelező az ő érdekében ivartalanítani hobbicélra. Így kiváló kísérő kutyává válhat
Szuka: drágább az ivartalanítás, tüzelés macerás, nagyon kell rá igyázni, ha nincs ivartalanítva mindenképp macerásabb a kannál, mert szeszélyes.
Mindkét nemre vonatkozik, h 1 alomból 1 max. 2 kölyöknek jó az idegrendszere, nyugodt és kedves a többiek hisztisek és fel kell készülni arra, h nagyon hangosak, nagyon félénkek vagy nagyon agresszívak.
Ha már öleb akkor legyen mopsz, róluk több jót hallok mint rosszat.
Mindenképpen tenyésztőtől vedd (ill. törzskönyvvel) különben több időt töltötök állat orvosnál, mint sétával. Ez a pekingire is különösen igaz!
Én a 20 kilós mudi pásztorkutyámat szeretem:)
A nem kutya kifejezés nevetséges, persze én is kutyaképű patkánynak gondolok egy-két vakarcsot, de hát nem az én műfajom: Persze inkább csak gondolatban mondom ezt, mert miért sértenék meg valakit, aki hiénának vagy vízilónak nevezte a kutyámat?:)
Eddig a csivaváról is azt gonoltam, hogy egy dög, de kiderült, hogy nem semmi táskaőrzők.
Én mondtam, h ez az én véleményem. Amúgy imádom őket, de nem tartanék. Az meg a ti véleményetek, szeressétek.
Megjegyzem sok kis termetű kutya jobban szenved a bezártságtól és az egyedülléttől. A nagy kutya véráramlása lassabb, nyugodtabb a tempója. A napi mozgás mennyiség az, aminek aktívnak kell lenni, soknak kell lenni.
Egy ismerősöm német dogot tart lakásban. Egy másik ír farkast. Tudtommal ezek a legnagyobb kutyafajták, sokat sétálnak, én is velük. És otthon halál nyugisan végig alusszák az egyedüllét óráit. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!