Van 1 2éves yorki szukám és most került hozám 1 2,5hós westi kan kutyus. Sajnos az a gond, h nem jönnek ki, mert a nőstény kutyusom menekűl tőle és morog rá ha a közelébe megy a kicsi játszana vele szagolná de hiába! Mit tegyünk, h öszeszokjanak?
Hagyjátok őket.
Nem tudom mennyire szocializált a kutyád? (Yorkienál már mindenre fel vagyok készülve) Hogyan viselkedik más kutyákkal? Más kölykökkel?
Ha jól szocializált és sokat van más kutyákkal, akkor semmi gond nem lesz, csak időt kell adnotok nekik. Aggódni sem kell, komolyan bántani nem fogja, tehát nyugodtan engedjétek össze őket.
Ha nem szocializált a kutyád, akkor egy hosszú folyamat előtt állsz, ami nem biztos, hogy sikerül (bár a valószínüsége nagy, hiszen a kutya még csak 2 éves) Ebben az esetben viszont mindíg legyenek felügyelet alatt, mert komolyan bánthatja, hiszen nem tud mit kezdeni egy másik kutyával.
Tudod, ezért fontos a kutyák szocializációja, hogy az alomból kikerülve, ahol tanulták a kutyák egymás közti kommunikációját, ez a folyamat folytatódjon. Hogy ha kutyák egymás között találkoznak, akkor be tudjanak, mutatkozni, besorolják magukat a másik alá vagy fölé, rendre tudják utasítani a másikat, kifejezni játékvágyukat...stb.
Ha ezt egy kutya nem tanulja meg, akkor, ha találkozik egy másik kutyával nem tudja mihez viszonyuljon, csak a félelem marad, ami vagy agresszivitásban, vagy elrohanásban, bepisilésben nyilvánul meg.
A te kutyád nem tud "kutyául" beszélni. Mert a nevelésénél nem vetted figyelembe, hogy ő kutya és kutyákra van szüksége, hogy ezt megtanulja.
Tehát most sok türelem. Én a helyedbe vinném mindkettőt kutyaoviba (az oltások után) ott mindkettő megtanulhatja, hogy hogyan viselkedjenek egymással és a többi kutyával.
1. Jó lenne kutya isjolába, szocializációs tréningre vinni őket, cerberost tudom ajánlani.
2. Ha nem megy: Az etetés mindig ugyanúy és ugyanakkor történjen. A westie-s nyugodtan kaphat naponta egyszer, csak akkor természetesen legyen több. A legjobb, ha ketten vagytok és a utyák egyszerre kapják meg a kajájukat.
3. Vegyétek ölbe mindkét kutyát, illetve ültssétek magatok elé a földre és legyen a kezetekben egy csomag a kedvenc kajájukból. Mikor az egyikük (az agresszívabb, gondolom a yorkie) a westire néz jutifalat, ugyanígy a westivel.
Ilyen módon kialakíthatjátok bennük, h "hmmm, talán nem is kéne utálni ezt a fazont, mert kaját kapok, mikor itt van a közelben"
Hossza, és türelmesen kell ezt legalább naponta egyszer egy 15-20 percet. Ne többet, mert elunják!
4. Folymatosan figyljétek a reakcóikat, mikor egymás közelében vannak. Ha vmi barátságos viselkedést láttő, főleg a yorkie részéről, akkor jutalom. Ha morog meg kell szídni.De a szídás csak akkor lépjen be a repertoárba, ha már sok jutalmazás volt.
Türelem rózsát terem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!