Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Falkavezér Shar pei-el mi a...

Falkavezér Shar pei-el mi a teendő? Akaratos, makacs, morog, néha támad.

Figyelt kérdés
Nem az én kutyám, 6 hónaposan került a házhoz. Sokszor nem akar beengedni, a másik kutyának támad, ha szét akarjuk szedni őket minket is támad. Elszökött, én vittem haza (páromékhoz). Meglepett mennyire szelíd és szófogadó volt velem. Megsajnáltam. Eddig nekem semmi kapcsolatom nem volt vele,de most már nem akarom hogy elvigyék. Úgy érzem talán bennem megbízna. Mit tehetnék érte? (Van kutyám de őt kiskora óta nevelem, vele ilyen probléma így nem volt, ezért kérek tanácsot.)
2012. okt. 5. 10:25
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor lehet, hogy bajban leszek, mert eddig sem nagyon foglalkoztak a kutyával. Ha foglalkoztak volna, nem lenne ilyen. Mindegy. Én a tőlem telhetőt megteszem.
2012. okt. 5. 13:10
 12/12 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül úgy értettem, hogy a család összes tagjának kell a kutyával foglalkozni, persze ha már van, akkor az lenne az ideális, hogy neveljük is ne csak hagyjuk nőni, mint a gazat, hanem pl most az én példámat hozom fel neked, én úgy etetek, hogy leültetem, leteszem a kaját, visszasétálok hozzá és dicséretre ehet, aztán amikor szültem, arra a 8 napra, amíg kórházban voltam párom etette a kutyákat, buzgóságában bevállalta még pár napig miután már hazajöttem, és az a látvány fogadott, hogy a kutya meglátta a kaját már morgott, párom ledobta elé és szó szerint elmenekült onnan, akkor mondtam neki, hogy köszönöm, hogy segíteni akar, de inkább akkor ne, úgy voltam vele, ha nem tudja betartani a szabályokat, akkor annál az is jobb, ha nem csinál semmit, mert csak ront a helyzeten, kezdhettem majdnem előröl az egészet. Na szóval úgy értettem, ha te megkövetelsz majd tőle valamit, akkor vagy a többiek is vagy inkább hagyják rád az egészet, mert annak nincs sok értelme, hogy te dolgozol valamin, ők meg "belerondítanak".
2012. okt. 5. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!