Panellban milyen falyta kutyát tartsak?
javaslom olyan kutyát válasszatok ami apunak-anyunak is tetszik,mert gyanítom ,hogy később az ő " bajuk lesz :)" bocsi de van !
egy kutya : családtag ,és akkor MINDENKIÉ, MINDENKINEK KI KELL VENNI A RÉSZÉT A KUTYÁZÁSBÓL ,mert sokkal könnyebb 3-4 embernek vállalni a kutyával járó felelősséget-stb.!
és pénzbe is kerül ,nem kevésbe!
Lehet kiindulni ám a többségből, de én is 12 évesen kaptam kutyát, nem jártam túl sokat bulizni, ahova tehettem vittem magammal, még aludni is másnál, ha engedték. Ha nem, akkor inkább nem aludtam ott, mert a kutya az enyém, az én felelősségem. Most 8 éves, és köszöni szépen jól van, elég keveset vagyunk egymás nélkül, maximum akkor, ha tényleg nagyon muszáj, ja és ő is panelban lakik..
Viszont ha ennyitől meggondolod magad, tényleg inkább várj még vele pár évet, mert az a kutya 10-15 évig veled lesz,neked kell rá majd vigyázni akkor is, ha már öreg lesz, ha beteg, neked kell megtanítani mindenre, hogyan viselkedjen emberekkel stbstb.
35: nekünk 3 is van, ki vannak mozgatva rendesen, köszönik szépen jól vannak, itthon csak alszanak, ha sétálunk akkor játszunk, vagy ők játszanak egymással, tanulunk, foglalkozunk velük.
Kertes kutyával is foglalkozni kell, nem fog magától rohangálni körbe-körbe, hogy levezesse a fölös energiáját, azt is a gazdának kell sétával, tanulással, játékkal.
Nem értem a különbséget a panel és a kertes között...
Az a különbség panell és kertesház közt, hogy úgy általában az emberek kb egész nap dolgoznak, és csak 1-2 órát tudnak a kutyával foglalkozni. Egy gyerek esetében is ugyanez a helyzet, mert tanulnia kell a suliban is és otthon is. Szóval nagyon tök jó, ha fennmarad a napban 2 óra kutyasétáltalás minden áldott nap.
Na most. A kutyusnak nem igazán kielégítő, hogy a normálisnak mondható 10-15 órás mozgás, szaglászás, rágás, kutatás helyett csak napi 2 órája van erre.
Egy kert, vagy nagyon élettér azért lényeges a kutyáknak, mert erre van tervezve a testük. (még a kert is kicsi lenne amúgy alapvetően). Szóval az tök jó, hogy az embernek a férje meg a gyerekei mellett még mindig van ideje több órát aktívan kutyát sétáltatni, de azért ez nem igazán jellemző kb. senkire.
Én még egy kutyát sem láttam, aki saját maga lemozgatta volna magát az udvaron. Mindegyik pihen valahol (ugyanúgy, mint a panelos kutya napközben), annyival mozognak többet, ha elmegy vki a kapu előtt, odamennek megugatni.
Igen, a panelos kutyának kb. napi 2 óra mozgás jut átlagban, ami viszont aktív, mert a gazda vele foglalkozik. Hiába van nagy tere a kutyának, egyedül nem kezd őrült rohangálásba.
Napi 10-15 óra aktív mozgás??? Ezt szerintem még senki nem mondta egy kutyának sem :D :D :D
A kutyám a kertben a séták kivételével alszik egész nap, nagy ritkán vakkant kettőt, vagy ha kutya megy az utcán, akkor őrjöng egy sort a kerítés mentén...ez egész nap összesen max. 10 perc, de akkor sokat mondtam!!!
A kutya alszik-fekszik-heverészik, maximum körbejárja a területét háromszor és kész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!