Hosszú szőrű kutyát, miért ne lehetne nyírni?
Sziasztok,
A kérdésem arra irányul, h olvasok fórumokat és van néhány teljesen elszállt kiállításra járó kutyatulajdonos, akik vasvillával üldözik azokat, akik lenyiratják a hosszú szőrű kutyák szőrét.
Ezt nem értem. A yorki, a westie, a havanese...stb mind sokkal szebb rövidre fazonírozva (szerintem), de nem is ez a lényeg, hanem h milyen kitekert logika már az, hogy aki rövid szőrű kutyát akar, azt vegyen rövid szőrű kutyát, hiszen ennyi erővel, minek borotválkozunk, és mi az már, h valaki vágatja a haját???
Szóval ha valaki meg tudja nekem magyarázni ezt a nyakatekert logikát, megköszönném.
9-es: Ezt értem, persze, de én arról beszéltem ha nem lenne egyértelmű, h a fórumon azokat is fikázzák, akik nem hordják a kutyát kiállításra és levágják a szőrét. Szerintem ez is ízlés kérdése, h kinek hogyan tetszik, és ha nem számít ez az előny, akkor elvileg az sem, h h tartod a kutyádat.
Azt tartom túlzásnak, h aki nyírni akar, az ne tartson hosszú szőrű kutyát... Hiszen akkor mi ne tartsunk fejet, hiszen alapból mindenkinek kb a derekát verné a haja, v még lejjebb.
Én a szálkás, drótos szőrű ebeknél (pl. schnauzer, westie, szálkás szőrű tacskó, airdale terrier stb.) olvastam ilyet, hogy haragszanak azokra, akik nyíratják, de csak azért, mert az ő szőrtípusuknak ez sokat árt, az érett szőrt kézzel ki kell húzni (trimmelni), ha lenyírják, nem hullik ki magától rendesen, vakarózik a kutya, kellemetlen neki, hogy nem tud megszabadulni a fedőszőrétől, bőrbetegségeket is kaphat. Emellett úgy tönkremegy a rendszeres nyírástól, hogy utána már nehezen, vagy sehogy sem trimmelhető többé. Amúgy már kutatásokkal bizonyították idén, hogy a túl rövidre nyírt kutyaszőr nem jó az ebnek, mert a bunda a napsütéstől is véd, árnyékol, a nagyon megnyírt kutyák hajlamosabbak a napszúrásra, mint amit egy pár centisre meghagynak. Az eleve rövid szőrű kutyákra ez azért nem érvényes, mert nekik a szőrük egyenletesen rásimul a bőrre, és nem hagy szabad felületet, de eleve picit hosszabb is, mint a géppel milliméteresre nyírt.
A nagyon rövidre nyírt szőrt így értettem:
Ez is rövid, de előnyösebb, mert valamennyit véd a napsugaraktól:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!