FONTOS! Mit tegyek hogy kutyaim ne utaljak a gyerekeket?
A szomszéd gyerekek már nem dobálják őket?
Mert sajnos, ha a dobálás továbbra is fennáll, nem fogod tudni leszoktatni róla őket.
A keresztfiad sokat segíthet a dologban,nem tudom milyen sűrűn jár felétek, de most a gyakorlás idejére meg kéne oldani, hogy sokat legyen nálatok.
Én először a nyugodt kutyát engedném oda hozzá, hogy adjon neki jutalom falatot. FONTOS viszont, hogy NE Ő menjen a kutyához, hanem a kutya hozzá.
A legjobb az lenne, a gyerek előszőr csak állna és a maga mögött levő kinyújtott kezében fogna egy falatot, úgy hogy ne nézzen a kutyára. (Ha a kutya elvette a falatot, akkor lehet pózt választani. Mondjuk előre nyújtott kézben a falat) Ha a kutya már megbízik a gyerekben, akkor beengedném mellé a második kutyát, és vele is végig gyakorolnám a feladatokat (vele persze biztos nehezebb lesz, de segíthet, ha látja, hogy a másik kutya nyugodt.)
Aztán ha már két kutyával is megy, akkor beengedném a harmadik kutyát. És ha már mindhárman nyugodtak, akkor megkérnék egy másik gyereket, hogy ő is próbálja végig ugyanezt.
(persze nem lesz egyszerű, de a második gyereknek már könnyebb dolga lesz)
Ez persze hosszú idő, nem lesz egyszerű feladat, és csak egy lehetséges megoldás,de érdemes segítséget kérni házhoz járó szakképzett oktatól, vagy terápiás foglalkozásra vinni a kutyákat.
Én biztos felkeresném e-mailben vagy telefonon valamelyik kutyasulit, ahol tartanak terápiás foglalkozást. Ők biztosan tudnak segíteni.
Sok sikert!
Egyébként mekkora termetű kutyák?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!