Szerintetek tényleg rá kéne szólnom a kutyára, hogy ne ugasson?
Én marhára nem örülnék, ha egy kutya ugatna órákon át, miközben aludni akarok. Nem értem, hogy Te ezen miért csodálkozol.
Igenis szólj rá a kutyádra, hogy ne ugasson. Ja, és nekem is van kutyám, tudom miről beszélek.
Házőrzés közben nem kell feltétlenül megbolondítani a szomszédságot. Gondolom, ha az ablakotok oda nézne, ahol a kutya ugat, nektek is más lenne a véleményetek a témáról.
Az ugatás egyébként is pontosan addig egészséges, ameddig a gazda úgy gondolja. Ha szerintetek megéri ezen összeveszni a szomszédokkal és megkockáztatni, hogy esetleg valamelyik lemérgezi a kutyát a makacsságotok miatt, akkor valami baj van a fejetekkel. Foglalkozzatok sokat a kutyával, hogy legalább az unalom ne tegyen rá még egy lapáttal az ugatásra, egyébként meg tiltsátok le róla, az ő érdekében. Jelezni szabad, de a folyamatos ugatás rossz.
Igen, egy idő után szerintem rá kéne szólni. Én a másik oldalon vagyok, mint szomszéd.
A mi szembe szomszédunk szintén német juhász jellegű kutyája napszaktól függetlenül (nappal is és éjjel is) szinte mindennap hosszú órákon át ugat. Otthon vannak és nem szólnak rá soha. Én nagyon szeretem a kutyákat és tudom hogy nem a kutya tehet róla, de meg tudnám fojtani mikor mondjuk este 6tól hajnalig csinálja a fesztivált. Mondjuk aki ennyire lesz.rja a kutyáját (egyáltalán nem foglalkoznak vele), annak nem tudom minek egyáltalán. Nekem alapjában véve a nemtörődöm gazdával van a bajom, akit ennyire nem érdekel a kutyája és az embertársai se.
A mellettünk lévő szomszédnak vagy 6 kutyája van, azok is ugatnak, de ő érdekes módon rájuk tud szólni, nincs is belőle semmi probléma, hogy időnként kicsit hangosabbak.
Nem azt mondom tehát, hogy néma legyen a kutya, csak hogy bizony zavaró tud lenni, ha órákig zajong.
Egy idő után azért tényleg zavaró...nem hiszem el, hogy Titeket nem idegesít, mikor 2 órán keresztül folyamatosan ugat?? :O
A kutyám is jó házőrző, bár a kedvétől függ, hogy milyen hangosan, milyen sokáig és milyen intenzitással űzi e tevékenységet...nem találtam még összefüggést a fizikai-szellemi lefárasztás és az ugatás-vonyítás közt :D Volt, hogy három napon át napi 13 km-ert bringáztunk 1 órás úszással együtt...azt hittem, hogy elfáradt, aludni fog...de neeeem, egész éjjel pofázott, nem győztem kiszólni rá vonyítás miatt pl...és nem is volt oka rá, csak beszélgetett a szomszéd ebbel :)
A szomszédokat meg szoktam kérdezni, hogy mennyire zavaró a dolog, ha pár napig többet ugat a kelleténél. A bal oldalinak is van kutyája, az is jelez éjjel, ha van vmi, őt nem zavarja...jobb oldalinak nincs kutyája, hallja, de nem zavarja, hátsó szomszédnak szintén jó jelző a kutyája.
A két házzal odébb lévő sörözőben nyáron hétvégente ment a piálás, kiabálás, üvegtörés a kapunk előtt, stb...ekkor hagytam, hadd őrjöngjön a kutyám, meg is dicsértem...erről nem voltam hajlandó letiltani.
De tényleg érdekes...van, hogy tele van a segge energiával, minden apró történést őrjöngéssel kísér...van, hogy le van fárasztva és úgy őrjöng...van, hogy a melegben akkor sem ugat, ha bejön a postás...van, hogy az "ellenség" kutyát végignézi a házából és meg sem moccan :D totál az adott napi hangulatától függ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!