Mennyibe kerül egy tenyésztőnek egy alom lehozása?
vannak a kiállítások költségei, de most azoktól tekintsünk el.
Van a fedeztetési díj ami vagy egy kiskutya vagy egy kiskutya ára általában. mondjuk 10-100e Ft-ig. Ultrahang kb 10 e Ft/ alkalom, vegyük 2x, érdemes egy vemhességi vizsgálatot is csinálni az 6 e Ft körüli. vemhes és szoptatós kutya táp 1500 Ft/kg.
Ha olyan a fajta: császáretszés 30-40 e Ft. Kiskutyák első vizsgálata 1000 Ft/ db.
első oltás 3500-5000 Ft/db. És aor még nem beszéltünk a fedeztetést megelőző vizsgálatokról, herpeszvizsgálat, laborok. 20 e Körül. Szóval szerintem nagy átlagban egy közepes testű kutyánál 100 e Ft alsó alaphangon.
na én leírom neked csak mondjuk az előző almom költségeit
1. szuka felnevelése, kiállítása passz... ezt soha nem számoltam de mondjuk csak tavaly a Cruftsra otthagytam több mint 100 ezret...
2. szűrések, CEA,PRA USA-ban csinálják (akreditált labor) ez volt 40 ezer plusz catarcta és más genetikai betegségeket cseh országban szűrtük ez olyan 50 körül + ugye a dp szűrés össz szűrésekre olyan alsó hangon 100 ezer/szuka
3. fedeztetési díj 1000 euró (300 ezer forint) + utazás a kanhoz 350 euró benzin és 40 euró a szállásra meg autópálya matrica az passz mennyi volt
4. herpesz elleni vakcina két alkalommal 2x 12 ezer
uh vizsgálat 3x5 ezer, tápot és kiegészítőket nem tudom...
5. szülés utáni orvosi vizsgálatok, később oltások, chip, tk, féreghajtás stb ez olyan 50 ezer körül...
Az alomban lett 4 kölyök, ebből 1 hobby minőség (túl sok volt benne a fehér) 1 maradt nálam és kettő lett eladva egyenként 1000 euróért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!