Skót juhász vagy belga juhász?
előző vagyok
vagy a skótból a border collie
sőt, az inkább
Attól függ mi a fontosabb, ha az, hogy a kutya ész nélkül végigromboljon a pályán, de gyors legyen, vagy az, hogy nagyon pontos, a gazdájára figyelő, ámde valamivel lassabb legyen. Az előbbi a belga(leginkább a malinois-ra gondolok ez alatt), a második a skót. Én skóttal agilityzek, nagyon ügyes, pontos, igaz, hogy világbajnokságokat nem fogok vele nyerni, mert a borderek gyorsaságával szemben nincs esélye, de nincsenek is ilyen terveim. Hobbi agility célra tökéletes, sokkal kevesebb vele a bosszúság, sokkal több a sikerélmény vele, mint egy malival, amivel igencsak meg kell küzdeni, ha jó eredményt akarsz. Idén voltunk agility táborban, ott láttam többféle kutya munkáját és őszintén szólva a belgáké tetszett a legkevésbé, olyan szinten hiperaktívak, hogy baromi nehéz kontroll alatt tartani őket, mennek amerre látnak, feldöntik az akadályokat, pontatlanok. Nekem ez teljes kiábrándulás volt a fajtából.
Én ha tényleg baromi komolyan szeretnék agilityzni, akkor bordert vennék, nagyon gyorsak, de sokkal jobban irányíthatóak, mint egy malinois.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!