Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fél éves kutya télen kint?

Fél éves kutya télen kint?

Figyelt kérdés

4 hónapos a kiskutyánk( golden retriever keverék, nagyobb lesz, mint egy átlag golden). Kinti kutya, van egy szigetelt háza, kibélelve. Jól elvan kint, végül is csak este van kint, napközben velem van egész nap. Találtuk utcán, nem akartunk kutyát, de megsajnáltuk, még nagyon picike volt. Télen viszont nem tudom, hogy mi legyen. Én szívem szerint éjjelre is beengedném télen. Az lenne a kérdésem, hogy nem viselné meg a kutyát(télen már fél éves lesz), hogy hirtelen a 20-25 fokból kimegy a mínuszba? Kicsit tanácstalan vagyok, nem tudom mi lenne neki a legjobb. Az, hogy hagyom, hogy megszokja a kint éjszakázást, és télen is kint legyen éjjel, vagy az, hogy télen éjjel velem van bent és napközben van a szabadban többet. Szerintetek?

Ő az első saját kutyám, még csak 1 éve élek külön a szüleimtől, otthon minden kutya kerti volt, ezért is vagyok tanácstalan.

2012. szept. 26. 15:27
1 2
 11/13 Szilvi & Argos ***** válasza:
Akkor döntsétek el még MOST, hogy a további életében mit akartok. Hogy nappal bent legyen és éjjel kint, vagy nappal kint éjjel bent? Otthon vagytok szinte egész nap? Mert akkor lehet benti kutya napi sétákkal és a kertbe való kiengedésekkel...ezt Nektek kell eldöntenetek, de akkor ne változtassatok évszakonként az eljáráson
2012. szept. 26. 15:53
 12/13 A kérdező kommentje:
Én igazából csak azért voltam bizonytalan, mert nem tudtam egy fél éves kölyköt mennyire visel meg, ha hirtelen pluszból mínuszba megy ki. Egészséges kutya, ezek szerint nem viseli majd meg a hirtelen hőmérséklet változás. Akkor éjjel bent lesz velem, nappal meg ha akar kimegy, ha nem akar, akkor nem. Sajnos itthon vagyok, megszűnt az állásom, úgyhogy egész nap vele vagyok. A férjem pedig csak hétvégén jár haza, külföldön dolgozik. De az a jó ebben, hogy legalább sokat tudok a kutyával foglalkozni.
2012. szept. 26. 16:02
 13/13 A kérdező kommentje:
Szerintem ők azok Kispalikee. Nagyon ügyesek vagytok Szilvi!
2012. szept. 26. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!