Fél éves kutya télen kint?
4 hónapos a kiskutyánk( golden retriever keverék, nagyobb lesz, mint egy átlag golden). Kinti kutya, van egy szigetelt háza, kibélelve. Jól elvan kint, végül is csak este van kint, napközben velem van egész nap. Találtuk utcán, nem akartunk kutyát, de megsajnáltuk, még nagyon picike volt. Télen viszont nem tudom, hogy mi legyen. Én szívem szerint éjjelre is beengedném télen. Az lenne a kérdésem, hogy nem viselné meg a kutyát(télen már fél éves lesz), hogy hirtelen a 20-25 fokból kimegy a mínuszba? Kicsit tanácstalan vagyok, nem tudom mi lenne neki a legjobb. Az, hogy hagyom, hogy megszokja a kint éjszakázást, és télen is kint legyen éjjel, vagy az, hogy télen éjjel velem van bent és napközben van a szabadban többet. Szerintetek?
Ő az első saját kutyám, még csak 1 éve élek külön a szüleimtől, otthon minden kutya kerti volt, ezért is vagyok tanácstalan.
ha rendes, száraz helye van, ahogy írtad, nyugodtan hagyd kint. persze szépen lassan kezd hozzászoktatnia kinti élethez, de hidd el, jobb neki kint, mint bent.
ha elég időz van kint, a bundája alkalmazkodni fog és megnő annyira, hogy ne fázzon.
a retiknek ráadásul jó tömött bundájuk van :)
a lényeg hogy jó kis száraz helye legyen, amit jól be tud fűteni a teste melegével.
Nem lesz semmi baja, ha télen éjszaka bent van, de akkor se, ha kint. :)
Azt nem értem, hogy ha a kutya egész nap veled van, akkor éjszakára miért van kint? Vagy ő szeretne kint lenni?
Nálam pont hogy éjszaka vannak bent, nappal szabadon közlekedhetnek. Hosszúszőrűek, mégis szeretnek bent lenni. Pontosabban ott lenni, ahol én vagyok.
Mindkettő jó megoldás, ahogy neked tetszik...egy egészséges kutyának nem lesz gondja.
Azt nem értem, hogy ha most veled van bent egész nap, télen hogy-hogy nem lesz bent veled? Mert ha a nap túlnyomó részét bent tölti, akkor én éjjel is bent altatnám azért.
A kutyám roti-nj keverék...egyik télen kint volt éjjel-nappal, nem fázott, direkt felhizlaltam, reggel-este intenzív séta-futtatás majd meleg reggeli-vacsora, szigetelt ház. Aztán tavaly nyár végén be kellett hozni a házba, így értelemszerűen télen is bent volt a nap legnagyobb részében...nem is hagytam rajta túl sok téli kondit és a szőre sem volt olyan sűrű, mint az előző télen
OFF:
Szilvi! Ők ti vagytok? http://www.youtube.com/watch?v=th8W60LEGik Véletlen bukkantam rá a videóra, jó nézni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!