Kinti kutya télen lehet bolhás? Vagy milyen okai vannak ha kapkod a fenekéhez és vakarózik is?
szia!
én sem hittem hogy bolha van ilyen hidegben amíg a saját szememmel nem láttam!
még kullancsot is szedtem ki 2 napja a kutyámból, ami végképp hihetetlen, de valószínűleg ekkora túlélők ezek az éősködők.
előszőr azt gondoltam hogy a bőrük érzékenyebb (egyszer kint a hidegben ,egyszer meg a kandalló előtt) biztos csak ezért vakaróznak, aztán alapos átvizsgálás után találtam egy icipici bolhát (1óra kutatás eredményeképp)
Azóta természetesen kezelve vannak, meg is szűnt a vakarózás hirtelen kapkodás... Reméltem hogy legalább télen ezek a fránya élősködők megkímélnek minket...:(
Bűzmirigyével nem szokott soha problémája lenni, most 3 éves, mindig keményet kakil és ürül rendesen.
Viszont most a végbélnyílásánál mintha bolhát láttam volna, de nem tudtam rendesen megnézni, mert odébb állt. Tavaly december elején én is szedtem ki kullancsot belőle. Októberben levettem a nyakáról a Scalibort, gondolván, hogy nem lesz már kullancs veszély, nem is raktam rá cseppet sem, hogy kicsit pihenjen a szervezete. Féreghajtva most volt 2 hónapja, arra sem gondolnék.
Szerintem vagy bolha, vagy rühatka. Ti mit gondoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!