Ha valaki kutyát vállal akkor vége a sokáig lustálkodásnak reggelente?
Nem kell, hogy vége legyen.
A kutyák nagyon hamar alkalmazkodnak. Ha korán kelek, korán kel, de ha még lustálkodok egy kicsit, akkor ő is heverészik.
A buliból haza jövős séta nálunk is bevált. :-)
Ha hajnalban levittem és utána feküdtem le aludni, akkor simán aludt ő is, akár délig.
Ez csakis a gazditól és a szoktatástól függ. Ha a kutya minden körülmények közt elfogadja a gazda akaratát, akkor nincs olyan, hogy percre pontosan ugyanakkor kell sétáltatni a kutyát.
Előző kutyámmal bő fél évet laktunk panelban, összevissza voltak a séták. Volt, hogy reggel 7-kor, délután 17-kor és este 22-kor, de olyan is volt, hogy délelőtt 9-10 körül, aztán kora délután csak pisi és késő este nagy séta ismét.
A kutya alkalmazkodik, ha van ideje-módja megszokni a kaotikus életet :D Egy a lényeg: ha tudod, hogy másnap sokáig akarsz aludni, akkor előző este késő éjjel vidd még le egy körre.
Nálunk nem volt gond abból se, ha épp csak két séta jutott egy napra...persze ez NAGYON RITKÁN VOLT, fél év alatt max. 5-ször...
Az én kutyám nem szokott hétvégente sem lustizni. Néha előfordul, hogy a szokásos 5:30-as kelés helyett, 7ig alszik, de ez nagyon ritka.
Én ezt tudomásul vettem, vállaltam, és nem érzem olyan hatalmas áldozatnak.
semmi gond,leviszed hajnali 2 -kor ,és símán lustálkodhatsz 11 -ig!!
de ,ha leviszed 5-6 körül,( pisi,oszt kész,max:5 perc),símán elvan délelőtt 10-11-ig. nem előírás a reggeli séta,sőt a délelőtti sem, de akkor a délutáni,legyen komolyabb túra!!
persze nem gond az sem,ha 2-3 napig csak pár percre viszed le,viszont előtte,és utána ,komolyan le kell fárasztani!!
mert a kutyák is szeretnek lustálkodni !!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!