Hogyan lehetnék terápiás kutya kiképző? És mi lesz a kutyussal ha vége a kiképzésnek?
Terápiás kutyázni mindenki a saját kutyájával szokott, jó esetben az eb élete végéig a gazdájával marad. Az, hogy amúgy őket segíti egy vagy több kiképző is, más kérdés, de én úgy tudom, hogy ezt amúgy mindenki saját maga csinálja.
Hogy hogyan kerülhetsz be ilyen körökbe, azt pedig szerintem beszéld meg valamelyik terápiázós egyesülettel, ők jobban tudják, mi ennek a menete, mint itt bárki.
terápiás kutyát írt,és arra is gondolt, nem pedig segítő kutyára !
ha igen, akkor viszont nem tudja a különbséget !
terápiás kutya képzés több helyen is van az országban !
segítő kutya ( kölykök nevelése ,kihelyezett családoknál a szocializáció érdekében ),képzés az más, inkább úgy fogalmaznám,meg,hogy a leendő segítő kutyák alapképzése= a mindennapi családi kedvencek képzésével:)
a segítő kutyákat szakemberek képzik, kiképző központokban:)
terápiás kutya = bármely kutyából válhat terápiás kutya ,ha,és amennyiben a gazdája, vagy a kiképzője kiképzi rá, és természetesen dolgozik vele.
terápiás kutyák dolgozhatnak többek között: iskolákban, nyugdíjas otthonokban,óvodákban, speciális nevelésű gyermekekkel, kórházakban,stb.
sokszor semmi más dolguk, mint bírják és szeressék ,hogy sok ember szeretgeti símogatja, persze ennél azért sokkal többet tudnak, de a lényeg : a terápiás kutyák segítséget jelentenek az állataszisztált terápiás foglalkozásokon, ahol is a foglalkozást szakemberek vezeti, és pl: a kutya megsímogatása a jutalom, ha a gyermek pl kimond egy szót:)
szóval ez egy remek dolog !
SEGÍTŐ kutyák : akik a gazdáikkal együtt élnek és segítenek nekik a mindennapokban pl: vakvezető ,hallássérülteket segítő,epilepszia jelző,rokkantakat illetve testi fogyatékosokat segítő kutyák, valamint alkalmazzák a poszttraumás stresszen átesett betegeknél is !
a különbség hatalmas!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!