Az emberek hajlamosak megengedni a kiskutyáknak ezt a játékot mivel olyan aranyos. Ezzel nem teszel jót a kutyádnak, mondhatják hogy nem baj nem lesz agresszív de igen is az lehet. Ebből neki annyi jön le, hogy megharaphat téged ( és mivel ez játék közben van gondolom nem kap nagy megrovást.)Le kell róla szoktatni, inkább vegyél neki egy kis szövet csontot és húzogasd azt előtte. Jobb lesz neki :)
Mivel a harapásról az is lejöhet neki, hogy ő az alfa aminek neked kéne lenned és így felborul a kutya lelki világa.
2012. szept. 24. 21:11
12/15 Hovarju válasza:
Taníts neki feladatokat, abban remekül el tudnak fáradni.
Kipróbálhatod a klikkeres tanítást: klikker.hu és még tudom ajánlani a 101 kutyatrükk cimű könyvet. (ez utóbbi letölthető a netről)
Jó tanulást a kutyussal!
2012. szept. 24. 21:11
13/15 anonim válasza:
Ha finoman csinálja és le tudod állítani, akkor nem baj, minden egyéb esetben igen.
Nekem a két hónapos bernáthegyim fogta meg úgy a kezem, hogy azt hittem a szemem kiszökik. Akkor tette utoljára. Most még befalni se probálja senki kezét még finoman se. Gondolom ha nagytestű kutyád lenne indulásból tudnád, hogy nem szabad megengedni neki. Sajnos ezért van annyi elkényeztetett agresziv kiskutya és még a kiskutyás gazdák vannak megsértődve, hogy miért nézik le a kiskutyáját. Nem a méretet nézi le senki, hanem a viselkedést. Látom te már megértetted, de neveld meg más téren is és akkor majd te lehetsz az egyik legbüszkébb kiskutyás gazdi akinek a kutyája azt csinálja amit a gazda mond.:)
2012. szept. 25. 10:09
15/15 anonim válasza:
Szia! Nekem is csivavám van 5 éves és krémszínű szuka:) Nagyon szeretem!!!:) És soha nem hergelném!! Egy nagyon nyugodt békés és kellemes társaságú csivava mindenki dícséri őt aki csak találkozik velünk az utcán ha sétálunk! Nem gyakran viszem sétálni mivel kertesházban élek de ha jó az idő heti 1szer azért kimegyünk egy kicsit hogy más kutyákat is lásson!!:) Az én csivavám egy angyal más kutyákkal barátságos de nem tolakodó és az emberekkel is kedves de tartaja a távolságot mert csak engem szeret!! Ha vendég jön arra ugat mert jelzi hogy jön valaki de közben csóvál ez tart kb 1percig utána abbahagyja és csinálja tovább a dolgait pihen vagy velem van:) Sok sikert a csivava neveléséhez és kívánom hogy nyugodt békés és kellemes élete legyen veled!!!!Soha ne hergeld őt!!!Mert árt neki,neked és később más kutyáknak és más embereknek is!!!!! Remélem tudtam segíteni!!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!