S. O. S Anyámék altatni akarják a kutyájukat, agresszív, hogyan lehetne megnevelni inkább? (többi lent)
Sziasztok!
Egy tacskóról van szó. Én nagyon szeretem, bár már rég nem lakom otthon...sajnos. Ugyanis én nem hagytam volna idáig fajulni a dolgokat.
A helyzet a következő. A kialakult helyzet 1000000000000%-ban anyámék hibája. A kutya tény és való domináns, és elég agresszív. DE: anyámék basznak szocializálni, basztak megtanítani neki alapvető dolgot, pl nem is sétáltatják, mer minek mikor akkora a kert, h annyit fut amennyit akar- ez igaz is, de nem és nem tudtam nekik megmagyarázni h NEM ez a lényeg. Aztán kezdett a fejükre nőni. Agresszív lett, védelmezi a bungiját. Mondtam, h vigyék el heréltetni, hátha az segít. Áááááá hát én h képzelem, ez olyan barbár, meg szegény kutya. Na tessék.
Amúgy fura a helyzet, mert idegent még soha nem harapott meg semmiért, mindig csak a családot, és mindig akkor, ha a falkavezéri szerepkörét érzi veszélyben. Tényleg azt hiszi h ő a főnök. Legutóbb az oltásnál iszonyatosan megharapta egyiküket, úh most azon gondolkodnak, h altassák-e el.
Nem látok ki a pipától!!!
Nem ám vigyük kutyasuliba, v heréljük ki, nézzük meg, lenyugszik-e, vagy kérjük szakértő segítségét stb. Áááááá nem. Altassuk el. Mert az gondolom kevéssé barbár, mint a herélés. Ne kérdezzetek, nem értem a logikát...
Mindegy. Igazából mindenféle megoldás érdekelne. Hogy mit lehetne tenni? Pl a herélés segítene-e tényleg- mert ugyan ezt olvastam, de fiú kutyám még sosem volt. Vagy a kutya suli stb. Aztán ha erre nem hajlandóak akkor hova vihetném a kutyát, ahol esetleg befogadnák? Fajtamentők, v valaki? Én sajnos nem tudom vállalni, mert a jámbor ebek is mind hülyére vesznek...nem vok egy falkavezér alkat sajna.
JA! Még egy adalékanyag. Beköltözött anyáékhoz egy cica, azt nem bántja, sőt eskü a macska a főnök. Tényleg nem értem mi történik, valaki elárulná a megoldást?
Előre is köszi válaszokat.
Ítélkezni nem kell, azt majd bízzátok rám, csak TANÁCS kell.
Vagy egy menhely.
1./ A Ceasar Milan sorozat szerint a kutya akkor veszi fel a gazdáékkal szemben a falkavezér szerepet, ha úgy érzi, hogy a gazdáék ezt nem vállalják fel. Ugyanis az ő "genetikájuk" szerint ezt a feladatot valakinek fel kell vállalni, és ha nincs a közelben senki aki azt megteszi, megteszik ők.
Vagyis ha érzi azt, hogy az ember diktál, akkor ő azt elfogadja, és nem tör a falkavezérség szerepre.
2./ Kb. 2 éves volt az a tacskó, amelyik hozzánk került, az is fiú volt, meg is hagytuk ebbéli szerepét. :)))
De az első perctől kezdve az értésére adtuk, hogy mi diktálunk, és ő engedelmeskedik. És bizony megtette. Soha eszébe sem jutott, hogy szembeszálljon akárkivel, pedig 4-en voltunk mellette, és mindenkinek alávetette magát.
Ugyanúgy kertes házban, azt megtanítottuk vele, hogy az udvarban és a veteményes kertben tartson rendet, más kutyák, macskák nem lehetnek a telken. Tudta, hol a helye a rangsorban, hol a helye a lakásban. Imádtuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!