Mi a különbseg az állati es az emberi fogyasztásra szánt húsok között?
Mi vadfeldolgozóból vettünk vágási maradékot, amit kutyáknak szokták árulni. Izom, inak stb. voltak benne, de voltak olyan gyönyörű szép színhúsok is, ha nem tudom, hogy kutyáknak van, akkor simán meg lehetett volna csinálni.
Egyébként a vágóüzemből kukából (nem volt benne szemét, tárolásnak használták pusztán) lapáttal merték nekünk a zsákba, volt ami leesett a földre is, azt is belemerték.
Ha az állateledelesnél kapható húsokra gondolsz, akkor ami odakerül annak a nagy része szépséghibás, nem megfelelően lett feldolgozva pl.: a csontozást elszúrták, olyan darabok amik leestek a földre, véresek voltak, a vadhúsnál pl nem sikerült jól kivéreztetni a vadat.
Mivel ezek nagy része hazánkból kerül ki így igen, külön ezeket nem vizsgálják be, valamint a tárolási higiénia megkérdőjelezhető, de 99%-uk az emberi fogyasztásra szánt húsok 'maradéka', így ellenőrzött alapállományból kerül ki a csirke, marha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!