Két aranyos német juhász kutyánkkal mindig is jó kapcsolatom volt. nevelgetjük őket sokat játszunk velük stb. de a simogatásra, nagy odabújásokra sose volt igényük. már 3 hete viszont állandóan jönnek bújnak, dörzsölik hozzám a fejüket, hogy simogassam őket, de nagyon látványosan és hirtelen jött rájuk ez szokás...már állatorvoshoz is elvittük őket, bár egyéb tünetük nem volt, mert marhajó az átvágyuk, állandóan futnak....de ma kiderült, hogy terhes vagyok...aki tapasztalt kutyás: esetleg tudhatják vagy érezhetik, hogy terhes vagyok?mert akkor előbb tudták, mint én :)
Aztán, hogy tudják-e, hogy ez terhesség miatt van-e ez a változás, az már kérdéses. Talán ha voltak már terhesek ők maguk vagy ismerős kutya, és aztán látták a kölykeiket, akkor sejthetik.
2012. szept. 22. 10:04
2/12 anonim válasza:
Ja, ha csak ma derült ki, hogy terhes vagy, természetesen nem hallanak semmit. :D
Azt hittem, már vagy félidős vagy. Nem olvastam alaposan.
2012. szept. 22. 10:06
3/12 anonim válasza:
A kutyák (és általában az állatok) sok mindent megérezhetnek, akár a szervezeted belső változásait is...
2012. szept. 22. 10:11
4/12 anonim válasza:
A baba szívhangját még biztos nem hallják, de a belső változást, ami végbe ment, egész biztos megérezték. Egyik rokonom is így volt vele, a terhesség alatt miután hányt, a bernárthegyije hozta ki a fürdőből. :D
Egyébként gratulálok a kicsihez :D
2012. szept. 22. 10:25
5/12 anonim válasza:
Igen!:) Az én feleségem terhessége idején is észrevettük a kutyánkon, hogy hasonlóan viselkedett. Árnyékként kezdte követni mindenhová, amikor pedig a feleségem lefeküdt, melléállt, és a fejét finoman a hasára tette.:)
Szerintem ez nem hangra megy, hanem a nőkben megjelenő terhességi hormonok miatt megváltozik a testszag. Ugye, ezt a hormont mutatja ki a teszt is. És mivel az állatoknál mind ugyanaz a hormon van jelen terhesség esetén, így a kutyák ösztönösen érzékelik, és reagálnak rá.
2012. szept. 22. 10:28
6/12 anonim válasza:
Persze hogy érzik. Hidd el, az állatok sok olyan dolgot előre megéreznek, amiről még csak nem is tudunk. :)
2012. szept. 22. 10:29
7/12 anonim válasza:
Lehet elég gusztustalanul hangzik, de még az én satnya emberi orromal is érzek különbségeket a barátnőm punciszagán a ciklus során. Tehát egy kutya nyilván ezerszer jobban tudja, hogy mi zajlik "odalent". Biztos vagyok, hogy a hüvely váladékainak szagán meg lehet érezni a terhességet.
2012. szept. 22. 10:32
8/12 anonim válasza:
Igen kisgyerekek és a háziálatok megérzik a terheségget,előbb mint aki megtudná gyereket vár
2012. szept. 22. 10:52
9/12 A kérdező kommentje:
A 8.hétben vagyok egyébként, eddig azt hittem, csak amiatt nem jön meg, mert elég stresszes munkám van de...hmm..tök jó...egyébként örülök, hogy kicsit bujósak lettek a kutyák, sose erőltettem a simogatást, de azért nekem is jó érzés, hogy bújnak hozzám. :)köszönöm az eddigi válaszokat.
2012. szept. 22. 12:00
10/12 anonim válasza:
Jajj, gratulálok! Remélem gyönyörű és nagyon boldog hónapoknak nézel elébe:)
Egyébként ja, a kutyák megéreznek nagyon sok mindent, biztos vagyok benne, hogy emiatt változott a hangulatuk is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!