Nőstény kutya operálása, hogy ne lehessen terhes, fáj
neki? Elaltassák?
Igen van! Ivartalanításnak hívják. Mivel ez műtét ezért ELALTASSÁK! De csak az első tüzelés után ivartalanítják a szukát! Én azt mondom, hogy kan kutyát vegyél! Nekem is az van:)
2012. jún. 19. 16:01
ez aztán a fogalmazás...
amúgy ivartalanításnak hívják,és igen altatásba végzik. Fáj műtét után,mint minden műtét és vigyázni kell rá folyamatosan míg magához nem tér,nem ihat-ehet addig.
google-ba beírod ivartalanítás mindent részletesen leír.
elaltatják, így nem emlékszik semmire, utána egy kicsit kótyagos lesz az altatás miatt
1. nem terhes, a kutyák vemhesek
2. van operáció ivartalanításnak hivják és a kutya méretétől függően 10 000ft +
3.igen altatják, és érzéstelenítőt is kap
4. kb annyira fáj mint neked egy műtét
" De csak az első tüzelés után ivartalanítják a szukát!"
Ebben tévedsz, a legtöbb állatorvos épp az első tüzelés előtt javasolja. Mi is arra várunk, 6 hónaposan megy a szukánk.
2012. jún. 19. 16:03
Akkor ezek szerint ez állatorvos válogatja! Nem egy ismerősömnek kellet megvárni, hogy az első tüzelésnek végelegyen! Azzal magyarázták, hogy azért csinálják így, hogy a szuka kutya az első tüzelésénél "érik" meg teljesen és mivel tüzelés közbe nem operálnak ezért csak utána! Lehet én tudom rosszúl, de én azt mondom kérdezzetek meg egy másik orvost ő mit mond:)
2012. jún. 19. 16:06
2012. jún. 19. 16:18
Az első tüzelés előtt elvégzett ivartalanításnak az az előnye, hogy gyakorlatilag nullára csökken a későbbi emlődaganat veszélye. Minél többet tüzel a kutya a beavatkozás előtt, annak a valószínűsége, hogy felnőtt korában emlődaganatos lesz, fokozatosan nő.
Persze egyéb okokból mindig sokkal jobb, ha később is, de ivartalanítva van az a kutya, amit nem szeretnének tenyésztésbe vonni.
2012. jún. 19. 16:20
9/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, fogalmazásért meg mindenért bocsi, de Szlovákiában élő magyar vagyok ilyen szavakat nem tudok csak szlovákul ilyen kifejezéseket ... nőstényt akarok mert azt mondják az hűségesebb :)
Nincs a fogalmazással itt baj,főleg ha kinti magyar-a lényeg,hogy felelősségteljesen,a kutyák javára gondolkodik!Igaz,nálunk magyarhonban a nőstény kutya szuka,a hím kan,az operáció neve pedig jelen esetben ivartalanítás,de semmi gond :) A kutyának pedig,mivel altatásban végzik a műtétet,nem fáj,max utána egy pár óráig,ezért érdemes pár szem fájdalomcsillapítót kérni az orvostól.Nagyon helyesen cselekszik a kérdező.
2012. jún. 19. 17:06
Kapcsolódó kérdések: