Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyaharapás - Tanácsra lenne...

Kutyaharapás - Tanácsra lenne szükségem, hogy jogilag mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Kedves Fórumozók!

Nem tudtam, hova írhatom a problémám, így nyitottam neki egy új témát.

Tanácsra lenne szükségem, a történet a következő:

Édesapámmal élünk, párom és én is. Van a háznál két jugoszláv farkasölő-német juhász keverék kutya, mindkettő nagytestű és édesapám tulajdonában, azonban az egyikkel nagy gondok vannak, mivel többször támadt emberre.

Édesapámat két különböző alkalommal is megharapta (nem ment el orvoshoz vele, így ennek kórházban nincs nyoma), rám is rontott már morogva, vicsorogva, szerencsére megúsztam, de centiken múlott és utóbbi alkalommal páromat harapta meg annyira, hogy 8 napon túl fog gyógyulni és élete végéig meg fog maradni a nyoma.

Az alábbi módon történt az eset:

Párom este elment az éjjelnappali boltba biciklivel és mikor hazaért, a szokásos módon megsimogatta a kutyákat, tehát megismerték, leült a tornácon, mikor be akart jönni a házba, a fekete kutya rárontott és beleharapott az arcába, majd elkezdte tépni a karját. Pedig nem bántotta, előtte 2 perccel még simogatta.

Az arcán több seb is keletkezett, főleg az orrán. 6 centiméter hosszú és csontig szétnyílt. Mentővel kellett bevinni a kórházba.

Ezek után annyit szeretnék, hogy legalább a házból ki tudjunk menni, mert most mind a ketten félünk tőle, úgy kell hátrazárni a kutyákat, mikor közlekedünk, de ott nem maradhatnak felügyelet nélkül, mert a szomszéd kerítése rozoga, épp hogy áll.

A kérdésem az lenne, hogy jogilag hogy lehet édesapámat rábírni, hogy kerítse el a kutyákat, hogy legalább a házból a közelségük nélkül tudjunk ki-be járni?

A szép szóból nem ért édesapám, hiába mondja neki mindenki, hogy veszélyes a kutya, mert ok nélkül támadt több esetben is. Ráadásul érzi, hogy félünk tőle, ezért kellene jogi segítség!

Nem ragaszkodom az elaltatáshoz, nekem az is megfelelne, ha tisztes távolságban lenne tőlünk és ezt szép szavakkal nem tudom elérni nála.

Kiegészítésnek azt megemlíteném, hogy párom pár hónapja költözött ide és nem volt időnk átiratni a lakcímét, így a lakhelye még hivatalosan a régi.

Tehát összegezve a tényeket:

A kutya megharapta a páromat, aki hivatalosan nem ebben a házban lakik! Mit tudok tenni azért jogilag, hogy édesapám elkerítse a kutyákat, hogy a házból ki-be tudjunk járni és ne kelljen rettegnünk, hogy mikor támad meg minket?

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat, ha valaki kérdezne, szívesen válaszolok.

2012. szept. 22. 01:32
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
48%
Kedves utolsó. Ha nem olvastad volna, felhívom a figyelmed, hogy a kérdező és a párja az apukánál lakik. Tehát igazából semmi joga nincs sem neki sem a párjának ott. Vagy ottmaradnak, és megnevelik a kutyát, vagy elköltöznek. Az hogy elaltattassa apuka kutyáját, nem hinném, hogy egy járható út, belegondolok, mit tennék, ha valaki ezt akarná tenni a kutyámmal, még ha szülőm is az, azt hiszem, többet nem akarnék vele lakni.
2012. szept. 22. 16:37
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Na jó de a te kutyád nem harap meg téged, és nem támad rá a veled egy háztartásban élőkre szerintem, így nem is indokolt hogy elaltassák. Most "csak" a párja arcát szakította le majdnem, következőleg majd a torkát kapja el és nem ússza meg ennyivel.

Ha mondjuk nem altatják el hanem beadja egy menhelyre, akkor ott is altatás vár a kutyára. Abban az esetben jönne ki jól a kutya ebből a szituból, ha odakerülne egy olyan emberhez aki ért a kutyákhoz és foglalkozna vele, mert jelen esetben egy ketyegő bomba a kutya.

2012. szept. 22. 16:53
 23/34 anonim ***** válasza:
50%
Ja,ketyegő bomba,ami akkor is robbanhat,mikor otthagyják az öreget egyedül a kutyákkal.Őt is megharapta már,a kutya a falkavezér.Bármilyen is én nem merném egyedül hagyni velük.Már úgy,hogy elköltöznek.
2012. szept. 22. 17:54
 24/34 anonim ***** válasza:
28%

Nagyon kiváncsi lennék a kérdező reagálására a válaszokra.

Egy biztos, ha a tudtom nélkül elaltatnák a kutyámat, akkor a kedves családtagjaim kapnának kb. 5 percet arra, hogy elhagyják a lakásomat.

A kutya valószinűleg érzi, hogy félnek tőle, és persze ezért támad is.

Esetleg saját költségeteken megoldhatnátok, hogy elkeritsetek egy részt a kutyáknak.

2012. szept. 22. 18:21
 25/34 anonim ***** válasza:
78%
De olvastam, hogy a kérdezőék az apja házában élnek, de azért basszus, jogok ide vagy oda, egy olyan nagytestű kutya, ami már minden vele egy háztartásban élőre rátámadt, igenis VESZÉLYES! Ráadásul nem kézre, nem lábra, hanem arcra is! Legközelebb majd nyakra megy? Ha a kedves apuka annyira halálosan szeretné a kutyáját, akkor foglalkozott volna vele és megnevelte volna, amikor kellett volna. Ennyi...
2012. szept. 22. 18:51
 26/34 anonim ***** válasza:
73%

Ti tényleg nem gondoltok bele a dolgokra, csak leírjátok???

A második oldalon írta egy jelenleg 78%-os válaszadó, hogy az ilyen kutyát nem fogják tudni a kérdezőék kutyasuliba vinni és szájkosarat adni rá, és nullára le van pontozva! PEDIG IGAZA VAN! Tegyetek már egyszer jót és menjetek oda a kérdezőékhez és próbáljátok rárakni helyette a kutyára a szájkosarat, ha szerintetek annyira egyszerű! Ráadásul lefogni azt a hatalmas kutyát? Nem egyszerű feladat pláne, ha valaki még fél is tőle és nem ért hozzá, azt sem tudja, hogyan közelítsen.

Benyugtatózni pedig nem lehet, mert akkor a kutyaiskolában nem tudnak dolgozni vele.

Amúgy komolyan, csak bennem merült fel, hogy a kérdező apja nem egészen komplett? Megtámadta a kutya a gyerekét(annak párját pedig súlyosan is) és semmi? Megértem, hogy kötődik a kutyához (bár ha szeretné talán meg is nevelte volna és törődött volna vele...) és nem akarja elvitetni, de akkor ennyi, ölje meg a gyerekét vagy majd lesz valahogy?

Nekem van egy olyan érzésem, hogy az édesapa ítélőképessége sincs a helyén...

2012. szept. 22. 21:00
 27/34 anonim ***** válasza:
20%
Nem az a lényeg, hogy az apja mennyire beszámítható. Nem kell nála élni, ha nem tetszenek az idióta kutyái! Vagy lehet segíteni neki és rendberakni a kutyákat. Házhoz is lehet hívni a kiképzőt, kizárt, hogy ő ne tudná rávarázsolni a szájkosarat. Amúgy leírtuk, hogy jogilag nem sokat tehet. Senki se kötelezi rá, hogy bemenjen a vérengző vadállatok közé. Tehát ha továbbra is tenni akar vavalmit, akkor vagy apucit kell meggyőzni vagy a kutyákat kell helyretenni. HA apucit meg tudná győzni, akkor nem írt volna ide. Szóval marad a kutyák megnevelése.
2012. szept. 22. 23:06
 28/34 anonim ***** válasza:
55%

EMBEREKRE VESZÉLYES KUTYA= ALTATÁS. ENNYI!!!!!!

(Nehogy már még ő foglalkozzon és fizessen oktatásra,amikor a párját harapta meg :! :O

Hova fajul ez a világ!? :O)

2012. szept. 23. 07:20
 29/34 anonim ***** válasza:
35%
Idióta emberek = altatás! Így is túl sokan vagyunk már ezen a Földön!
2012. szept. 23. 07:40
 30/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat... azaz egy részét. Sajnos a "vigyem iskolása" megszólalásokkal nem tudok mit kezdeni...

A kutya még mindig itt van, most édesapám kísérget minket, azaz hátramegy velük, mikor ki-be járkálunk a házból.

Egész nap azt hallgatom, mikor valaki jön, vagy morog egyet a kutya, hogy mikor kell rohanni, mert megint megharapott valakit. Rémálmaim is vannak miatta már.

Édesapám ezen persze csak nevet... neki ez vicces...

Lehet szánalmasnak tartani és lehet, hogy itt lakunk, de LAKBÉRT FIZETÜNK és REZSIT is, szóval nem ő tart el minket, inkább mi segítünk neki, hogy ne kelljen eladni a házat.

2012. nov. 22. 01:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!