Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyaharapás - Tanácsra lenne...

Kutyaharapás - Tanácsra lenne szükségem, hogy jogilag mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Kedves Fórumozók!

Nem tudtam, hova írhatom a problémám, így nyitottam neki egy új témát.

Tanácsra lenne szükségem, a történet a következő:

Édesapámmal élünk, párom és én is. Van a háznál két jugoszláv farkasölő-német juhász keverék kutya, mindkettő nagytestű és édesapám tulajdonában, azonban az egyikkel nagy gondok vannak, mivel többször támadt emberre.

Édesapámat két különböző alkalommal is megharapta (nem ment el orvoshoz vele, így ennek kórházban nincs nyoma), rám is rontott már morogva, vicsorogva, szerencsére megúsztam, de centiken múlott és utóbbi alkalommal páromat harapta meg annyira, hogy 8 napon túl fog gyógyulni és élete végéig meg fog maradni a nyoma.

Az alábbi módon történt az eset:

Párom este elment az éjjelnappali boltba biciklivel és mikor hazaért, a szokásos módon megsimogatta a kutyákat, tehát megismerték, leült a tornácon, mikor be akart jönni a házba, a fekete kutya rárontott és beleharapott az arcába, majd elkezdte tépni a karját. Pedig nem bántotta, előtte 2 perccel még simogatta.

Az arcán több seb is keletkezett, főleg az orrán. 6 centiméter hosszú és csontig szétnyílt. Mentővel kellett bevinni a kórházba.

Ezek után annyit szeretnék, hogy legalább a házból ki tudjunk menni, mert most mind a ketten félünk tőle, úgy kell hátrazárni a kutyákat, mikor közlekedünk, de ott nem maradhatnak felügyelet nélkül, mert a szomszéd kerítése rozoga, épp hogy áll.

A kérdésem az lenne, hogy jogilag hogy lehet édesapámat rábírni, hogy kerítse el a kutyákat, hogy legalább a házból a közelségük nélkül tudjunk ki-be járni?

A szép szóból nem ért édesapám, hiába mondja neki mindenki, hogy veszélyes a kutya, mert ok nélkül támadt több esetben is. Ráadásul érzi, hogy félünk tőle, ezért kellene jogi segítség!

Nem ragaszkodom az elaltatáshoz, nekem az is megfelelne, ha tisztes távolságban lenne tőlünk és ezt szép szavakkal nem tudom elérni nála.

Kiegészítésnek azt megemlíteném, hogy párom pár hónapja költözött ide és nem volt időnk átiratni a lakcímét, így a lakhelye még hivatalosan a régi.

Tehát összegezve a tényeket:

A kutya megharapta a páromat, aki hivatalosan nem ebben a házban lakik! Mit tudok tenni azért jogilag, hogy édesapám elkerítse a kutyákat, hogy a házból ki-be tudjunk járni és ne kelljen rettegnünk, hogy mikor támad meg minket?

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat, ha valaki kérdezne, szívesen válaszolok.

2012. szept. 22. 01:32
1 2 3 4
 11/34 anonim válasza:
10%
én szolnék 1 vadásznak, hogy gondoskodjon róla (bum) ha ennyire veszélyes annyira ugy se fog megváltozni max, ha 1 szeri eset lenne, de így hogy terorizál titeket azért ez sok
2012. szept. 22. 10:40
 12/34 anonim ***** válasza:
42%
10:40-esre ne hallgass, annyit ért a kutyákhoz, mint tyúk az abc-hez. Igenis meg tud változni a kutya, akár teljesen, ha át tudjátok venni a vezető szerepet. Én a kutyasulit javasolnám, egyrészt nem rúgnád össze a port édesapáddal, másrészt nem kéne egy ártatlan kutyát elaltatni (mert nem ő tehet róla, hogy nem lett nevelve), harmadrészt pedig érdekes elfoglaltság. Így lehetne két jólnevelt kutyátok. Én a jogi lépést még csak meg sem fontolnám, elvégre ti éltek nála na meg ráadásul rokon is. És higgy nekem, saját tapasztalatból mondom, a kutyát igenis MEG LEHET VÁLTOZTATNI.
2012. szept. 22. 10:45
 13/34 anonim ***** válasza:
46%

Bírom az ilyet, vigyétek el kutyaiskolába... Szerintetek mennyi eséllyel jutnának el odáig a kutyával anélkül hogy sérülés történne ? Ha már nyugalmi állapotból is támad a kutya, szerintetek majd simán végig fognak sétálni vele az utcán minden gond nélkül ? Vagy beteszik a kocsi hátsó ülésére és az majd szépen nyugodtan kivárja amíg odaértek a kutyasuliba ? hát nem hinném, így csak más emberek testi épségét veszélyeztetik...

Ha foglalkozni akarsz vele akkor inkább hívj házhoz egy kiképzőt és kezdjétek el az otthoni alap dolgokat helyrerakni (gondolok itt a falka sorrendre), aztán ha elfogad valakit vezérnek a kutya mehettek suliba.

2012. szept. 22. 13:41
 14/34 anonim ***** válasza:
40%
# 13, létezik egy szájkosár nevű eszköz, arra való, hogy ne harapjon a kutya... El lehet vinni kutyaiskolába, csak akarni kell.
2012. szept. 22. 13:47
 15/34 anonim ***** válasza:
60%
Hogy rakod rá a szájkosarat ?
2012. szept. 22. 13:56
 16/34 anonim ***** válasza:
32%
A párja lefogja a kutya fejét, ő pedig rárakja. Tadamm, kész is.
2012. szept. 22. 13:58
 17/34 anonim ***** válasza:
52%
És gondolod hogy a kutya szó nélkül hagyni fogja ?
2012. szept. 22. 13:59
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha lehet azt is vegyétek figyelembe, hogy laikusoknál van a kutya nem hozzáértő embereknél. Nyilván itt sokat fel tudnak rakni egy kutyára szájkosarat, de nem mindenki (főleg aki még eddig nem használt) és egy agresszív kutyánál baromira nem mindegy hogy sikerül-e felrakni elsőre normálisan vagy nem, mert lehet hogy a következő próbálkozásnál már nem fogja tűrni a kutya hogy lefogják én mondjuk megharapja egyikőjüket.

Itt egy olyan kutyáról beszélünk amelyik háromszor!!! harapott már meg embert, nem egy olyanról aki esetleg próbálkozásképp odacsípett az ember kezére.

2012. szept. 22. 14:10
 19/34 anonim ***** válasza:
84%
És akórház nem jelntette a rendőrségnek a támadást mert ilyenkor azt szokták tenni. Mondjuk mivel feltételezem apudé a ház, el kéne költözni.
2012. szept. 22. 15:40
 20/34 anonim ***** válasza:
49%
Kicsit most meglepődtem a válaszokon, némelyek már túl elvakultak itt, azt hiszem... Méghogy a kérdező meg a párja hordják a kutyát iskolába? És ezt mégis hogy gondoljátok? :O Nem mindenki profi kutyás, és ahogy a kérdező írta, FÉLNEK a kutyától! Így aligha járnának sikerrel... Ha nekem le akarná tépni az arcomat egy kutya, a közelébe nem mennék többet, nemhogy iskolába hordjam... Mivel a kutya a kérdező apjáé, neki kellett volna megnevelni, és neki kellene iskolába hordani is, de láthatóan nagy ívben tesz rá... Sajnos nem tudom mi lenne a megoldás, az altatást nem szívesen javasolnám, de a helyetekben biztosan nem hagynám annyiban a dolgot!
2012. szept. 22. 16:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!