Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Itt tényleg mindenkinek ennyi...

Itt tényleg mindenkinek ennyi pénze van h Tast of The Wild-dal etet?

Figyelt kérdés
2012. szept. 21. 13:13
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
69%

ma 14:35

El vagy kicsit tévedve. Nem csak nálunk vannak különbségek az emberek életvitelében. Pontosan, az anyagi helyzetében. Külföldön is van csóró és nagyon gazdag. És ez nem is fog megváltozni. Igaz, próbálkozás volt rá. Úgy hívták: kommunizmus. De valahogy nem sikerült összejönnie.

Mindenkinek szíve-joga, az általa megkeresett pénzt mire költi.

2012. szept. 21. 20:55
 22/29 anonim ***** válasza:
76%
Tényleg tré dolog más pénztárcájában turkálni. Mi sem vagyunk gazdagok, mégis viszonylag drága táppal etetünk. Sőt, még kutyasulira is költünk pénzt, ami nem éppen két fillér. Csak tudod nem piálunk, nem cigizünk, szökőévente járunk el kocsmába vagy bulizni, nincs autónk, nincs hitelünk, így mégis mire költsük a pénzt? Úgy gondolom, nem elítélendő, ha valaki szeretné a kutyájának a legjobbat adni. Az meg aki éhezik inkább azzal törődjön, hogy hogy tud a helyzetéből kitörni, mint másokra irigykedjen. Az sok energiát felemészt.
2012. szept. 21. 21:55
 23/29 anonim ***** válasza:
63%
Tudod kedves kispali és a többiek, akik némi irigységen ilyen mélyen fel vagytok háborodva! Van akinek gyerekei vannak, akkor lettek gyerekei, amikor még nem volt ilyen rossz a gazdasági helyzet, a gyerekek viszont meggátolják abban, hogy másodállást, pluszmunkát vállaljon. Van akinek lakáshitele van, nem azért, mert cigizik, iszik, dőzsöl, szórja a pénzt, hanem azért, mert az albérlet és a lakáshitel közül tudott választani és a lakáshitel tűnt ésszerűbbnek, hiszen a saját lakását fizeti, nem másnak az albérletet. A hitel törlesztőrészlete jelentősen megnőtt. Rengeteg család, közöttük gyerekek is éheznek, szűkölködnek. Néhány évvel még sokan nem gondolták, amikor az állatot magukhoz vették, hogy egy kutya ellátása is nehézségekbe ütközik. Vannak családok, aki a szülők iránti felelősségérzetből adódóan jutnak kevesebb bevételhez, mert a beteg szülőket ápolják, nem pedig sorsukra hagyják őket, így az ápoló családtag kénytelen az ápolási segélyből tengődni. És még sorolhatnám. Úgyhogy nem mindig van megoldás a kilátástalan helyzetre. Nagy a munkanélküliség, az se talál munkát, aki nagyon akar, pláne a kisgyerekes anyukák. Akinek pedig beteg gyereke van, annak az esélye elhelyezkedni, egyenlő a nullával. Szerintem egyáltalán nem csodálkozni való, ha az ilyen szerencsétlen helyzetű emberekben felgyülemlik a keserűség és felbukkan az irigység.
2012. szept. 21. 22:16
 24/29 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem igenis csodálnivaló. Ha azt az energiát, amit irigységre fordítanak, inkább a helyzet javítására fordítanák, akkor lehet, nem lennének ilyen rossz helyzetben. Sokan eszetlenül költenek mindenféle marhaságra a méregdrága édességeken át a felesleges telefonelőfizetésig, ruhákat, cipőket halmoznak. Én elmondom, már az idejét nem tudom, mikor vettem magamnak utoljára ruhát, arról nem beszélve, hogy mindig turiban vásárolok. A rezsiről már ne is beszéljünk: energiatakarákos izzók, tusolás, áramtalanítás, ez mind-mind hozza a pénzt a konyhára.
2012. szept. 21. 22:21
 25/29 anonim ***** válasza:
37%
Ó, van ahol már villany sincs, de előtte mindezt amit itt felsoroltál, már "meglépték"!:(
2012. szept. 21. 22:33
 26/29 anonim ***** válasza:
69%
Igen, van olyan, de akkor ezért önmegtartóztatásba kéne vonulnunk? És az mit segít nekik, ha irigykednek?
2012. szept. 21. 22:36
 27/29 anonim ***** válasza:
41%
Nem, nem erről van szó. Az ehhez a kérdéshez írók, majdnem mind, gőgös, fellengzős válaszukban beszóltak a kérdezőnek, aki nyilván keseredettségében tette fel a kérdését, hiszen mindenki a legjobbat szeretné adni a szeretteinek, közöttük a kutyájának, de ha megfeszül se teheti meg. Egy kicsit a kérdés mögé kellene látni, de pont a másik oldaláról, mint ahogyan ti tettétek! Én sem vagyok rossz anyagi helyzetben szerencsére, de nagyon sajnálom azokat, akik igen. Sokat segítek hátrányos helyzetű, szegény embereken, mert átérzem a problémájukat és látom, hogy nincs számukra kiút a nincstelenségből. Teszem ezt úgy, hogy nem veszek magamnak új ruhát, csak ha muszáj, nem iszom, nem cigizek, nem kávézom. Menhelyeknek is adakozom.
2012. szept. 21. 22:46
 28/29 anonim ***** válasza:
51%

nem teljesen mindegy neked, hogy mivel eteti más a kutyáját és mennyiért?

én se kötök bele abba amibe te etetsz.

amúgy az enyém jelenleg brit care-t eszik, mert kicsivel, de olcsóbb. mert nem, nincs annyi pénzünk. de attól még nem fogom szarral etetni a kutyámat. amint lesz pénz megint totw-ot fog enni és te semmit sem tehetsz ellene!

2012. szept. 22. 00:09
 29/29 anonim ***** válasza:
84%

Nem éreztem gőgösnek és fellengzősnek a kérdésem/válaszaim. De gondolom ez a mondatod nekem szólt, mivel engem támadtál le rögtön. Pusztán ugyanolyan stílusban tettem fel egy kérdést, mint a kérdező.

Egyrészt nem tudhatjuk, hogy a kérdező mivel etet, ha elolvasod a reakcióját arra, hogy TOTW-t lehet kapni 13eFt-ért is, a reakciójából arra is lehet következtetni, hogy ő a 18-19eFt-os magyarországi árat sokallta, mert a 13eFt után már nem írt, hogy hűű még így is milyen drága.

De ez mellékes.

Elhiszem, hogy rossz neki, hogy nem engedheti meg magának a TOTW-t (hozzáteszem mi sem, ill. én különböző okokból nem is etetnék vele, nem csak a pénz miatt), de magával tesz rosszat, ha másokra irigykedik ezzel. Az irigység is oda vezet, hogy egy megkeseredett ember lesz, aki nem tud örülni annak, ami van. A helyzethez képest törekedni kell mindig, hogy a legjobbat hozza ki belőle.

Igen, sajnos vannak olyan családok, akik igen rossz körülmények között élnek és nevezzetek önzőnek, de amíg nem a közvetlen környezetemben van, én ezzel igyekszem nem foglalkozni, hiszen annyi rossz történik ebben az országban, napról napra nehezebb a megélhetés, ha még más problémáját is annyira a szívemre venném, mint ahogy teszem azt a közvetlen környezetemben levőknél, akkor egy megkeseredett, boldogtalan ember lennék. És igen, ezért nem foglalkozom vele, egy ideje már nem nézek TV-t sem (max. 10 után esti filmet), struccpolitikát folytatok, mert nem tudok változtatni sem azon, amit a kedves kormányunk művel, sem azon, hogy mindenkinek jó legyen. Ha ezt tenném, minden nap keseregnék és én is egy megkeseredett ember lennék, amit nem akarok. Akiket ismerek, nekik próbálok segíteni, de még ez is kevés.

Mi sem élünk nagy lábon, még az állítólagos országos átlag fizetést sem éri el egyikünk keresete sem, nekünk is van lakás- és autóhitelünk is, emellett elég magas rezsi számlánk. Mondhatni, hogy a téli hónapokban az én fizetésem egy az egyben elmegy a csekkekre, törlesztőrészletekre és a férjeméből élünk. Mi sem veszünk magunknak, csak nagyon ritkán új ruhát, leginkább szülinapi-névnapi-karácsonyi ajándékként kérünk a családtól ruhákat, cserébe a kutyánknak próbáljuk megadni a lehető legjobbat (mint ahogy az ember a gyerekével teszi és ő mond le inkább a dolgokról). És szerencsére vannak azért jobb hónapok is, amikor magunknak is megengedhetünk ezt-azt, rövidebb időkre el tudunk menni nyaralni, de ez nem mindig van/volt így. Jah és annak is ára van, hogy idén jobban ment a szekér, a férjem február óta hétfőtől-péntekig 230km-re van tőlem. Szóval egyáltalán nem fenékig tejfel az élet nálunk sem és hidd el, akik itt vannak fórumozók, biztos vagyok benne, hogy nagy részt mind megdolgoznak azért, hogy TOTW-t vagy bármilyen jó minőségű táppal etethessék a kutyájukat, keveseknek adatik meg, hogy az ölükbe hulljon a jóvilág, nem szabad irigykedni arra, hogy másnak jobban megy, hiszen ahogy írtam, saját magát mérgezi ezzel.

2012. szept. 22. 08:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!