Itt tényleg mindenkinek ennyi pénze van h Tast of The Wild-dal etet?
ma 14:35
El vagy kicsit tévedve. Nem csak nálunk vannak különbségek az emberek életvitelében. Pontosan, az anyagi helyzetében. Külföldön is van csóró és nagyon gazdag. És ez nem is fog megváltozni. Igaz, próbálkozás volt rá. Úgy hívták: kommunizmus. De valahogy nem sikerült összejönnie.
Mindenkinek szíve-joga, az általa megkeresett pénzt mire költi.
nem teljesen mindegy neked, hogy mivel eteti más a kutyáját és mennyiért?
én se kötök bele abba amibe te etetsz.
amúgy az enyém jelenleg brit care-t eszik, mert kicsivel, de olcsóbb. mert nem, nincs annyi pénzünk. de attól még nem fogom szarral etetni a kutyámat. amint lesz pénz megint totw-ot fog enni és te semmit sem tehetsz ellene!
Nem éreztem gőgösnek és fellengzősnek a kérdésem/válaszaim. De gondolom ez a mondatod nekem szólt, mivel engem támadtál le rögtön. Pusztán ugyanolyan stílusban tettem fel egy kérdést, mint a kérdező.
Egyrészt nem tudhatjuk, hogy a kérdező mivel etet, ha elolvasod a reakcióját arra, hogy TOTW-t lehet kapni 13eFt-ért is, a reakciójából arra is lehet következtetni, hogy ő a 18-19eFt-os magyarországi árat sokallta, mert a 13eFt után már nem írt, hogy hűű még így is milyen drága.
De ez mellékes.
Elhiszem, hogy rossz neki, hogy nem engedheti meg magának a TOTW-t (hozzáteszem mi sem, ill. én különböző okokból nem is etetnék vele, nem csak a pénz miatt), de magával tesz rosszat, ha másokra irigykedik ezzel. Az irigység is oda vezet, hogy egy megkeseredett ember lesz, aki nem tud örülni annak, ami van. A helyzethez képest törekedni kell mindig, hogy a legjobbat hozza ki belőle.
Igen, sajnos vannak olyan családok, akik igen rossz körülmények között élnek és nevezzetek önzőnek, de amíg nem a közvetlen környezetemben van, én ezzel igyekszem nem foglalkozni, hiszen annyi rossz történik ebben az országban, napról napra nehezebb a megélhetés, ha még más problémáját is annyira a szívemre venném, mint ahogy teszem azt a közvetlen környezetemben levőknél, akkor egy megkeseredett, boldogtalan ember lennék. És igen, ezért nem foglalkozom vele, egy ideje már nem nézek TV-t sem (max. 10 után esti filmet), struccpolitikát folytatok, mert nem tudok változtatni sem azon, amit a kedves kormányunk művel, sem azon, hogy mindenkinek jó legyen. Ha ezt tenném, minden nap keseregnék és én is egy megkeseredett ember lennék, amit nem akarok. Akiket ismerek, nekik próbálok segíteni, de még ez is kevés.
Mi sem élünk nagy lábon, még az állítólagos országos átlag fizetést sem éri el egyikünk keresete sem, nekünk is van lakás- és autóhitelünk is, emellett elég magas rezsi számlánk. Mondhatni, hogy a téli hónapokban az én fizetésem egy az egyben elmegy a csekkekre, törlesztőrészletekre és a férjeméből élünk. Mi sem veszünk magunknak, csak nagyon ritkán új ruhát, leginkább szülinapi-névnapi-karácsonyi ajándékként kérünk a családtól ruhákat, cserébe a kutyánknak próbáljuk megadni a lehető legjobbat (mint ahogy az ember a gyerekével teszi és ő mond le inkább a dolgokról). És szerencsére vannak azért jobb hónapok is, amikor magunknak is megengedhetünk ezt-azt, rövidebb időkre el tudunk menni nyaralni, de ez nem mindig van/volt így. Jah és annak is ára van, hogy idén jobban ment a szekér, a férjem február óta hétfőtől-péntekig 230km-re van tőlem. Szóval egyáltalán nem fenékig tejfel az élet nálunk sem és hidd el, akik itt vannak fórumozók, biztos vagyok benne, hogy nagy részt mind megdolgoznak azért, hogy TOTW-t vagy bármilyen jó minőségű táppal etethessék a kutyájukat, keveseknek adatik meg, hogy az ölükbe hulljon a jóvilág, nem szabad irigykedni arra, hogy másnak jobban megy, hiszen ahogy írtam, saját magát mérgezi ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!