Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » IKEA-ba be tudom vinni a kutyám?

IKEA-ba be tudom vinni a kutyám?

Figyelt kérdés
A Budapesten levő IKEAba akarunk bemenni kis-közepes termetű kutyusunkkal persze szájkosár póráz. Szerintetek beengednek a lakberendezős részre is. Ausztriában minden gond nélkül bemehettünk de itt nem tudom hogy állnak a dologhoz. Táskába nem rakom a kutyám :D
2012. szept. 17. 09:40
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
67%
De kérem szépen! Bocsánat a szóért… ha egyszer az a szabály, krokodilt nem lehet bevinni a moziba, akkor krokodilt nem lehet bevinni a moziba. Hiába érvelek én azzal, hogy az én krokodilom jobb illatú, mint egy maratoni verseny befutó mezőnye, vagy mindennap az ÁNTSZ fertőtleníti, meg, hogy jobb szagú a tojócsöve, mint a maga szája, tisztább, mint az alpesi levegő, de különben is az ágyamban alszik, szerelmi házasságban élünk és vegetáriánus, csak parlagfüvet eszik, meg fél kézzel lejátssza Chopin összes mazurkáját. Ha egyszer nem lehet bevinni, akkor nem lehet. De ettől még nekem lehet boldog krokodilom, csak vannak rá vonatkozó szabályok.
2012. szept. 17. 13:53
 22/29 A kérdező kommentje:

Jaj ne értsetek félre, megértem hogy nem lehet bevinni és nem is fogom. Csak szerettem volna elmondani a véleményem. Megértem hogy nem engedik be mert az ebtartók 65% nem foglalkozik a kutya nevelésével és nem lehet kiszűrni a jól nevelt nem jól nevelt kutyákat.

De kérdem én külföldön miért sétálgatnak ilyen boltban kutyával? És érdekes nem láttam se kutya pisit se kakit az ilyen boltokban.De morgó vicsorgó kutyát se (Kivéve egyszer kutyinak hasmenése volt de gazdi egyik fele takarította fel zsepivel a másik meg rohant az információhoz takarító szerekért) Itt már nem az a kérdés hogy szabad vagy nem hanem hogy miért ilyen a kutyatartók többsége. Mióta kutyánk van nem múlt el hét hogy ne léptem volna kutyagumiba (lehet lottóznom kellene). Én meg költöm a pénzt a zacskókra.

2012. szept. 17. 14:17
 23/29 anonim ***** válasza:
Ez a 14:17-es már egy igazán szerethető hozzászólás volt, kedves kérdező! )))
2012. szept. 17. 14:21
 24/29 A kérdező kommentje:
Nem akartam én senkit megbántani, hisz számos gazdit ismerek aki rendesen odafigyel a kutyájára. Pont az bosszant aki nem :D Mert a kutyatartókat minősíti. Láttam itt olyan kérdést hogy hova lehet bevinni vízbe kutyát? Sehova. Ismerek kutyát aki az enyémhez hasonló vízmániás imád úszni és mindig kijön a partra egy fához. Pisil majd visszamegy a vízbe (ezen mindenki mindig jót derül). ÉS láttam már Balaton vízfelszínen úszó barna (embertől származó) szörnyet. Szóval ez van. Addig nem lesz változás míg a hozzáállás nem változik meg az ebtartókban. De ez nem csak ebben a témában van így. Amúgy nem vagyok ilyen ingerlékeny csak rossz napom van. :D
2012. szept. 17. 14:52
 25/29 Maxitabi ***** válasza:
53%

Jó kis diskurzus kerekedett pro és kontra.

Amúgy mi 2 éve próbáltuk meg az ikeát,de ott láttam, hogy kinn van a kutya tilos jel - és jól felhúztam magamat (mert Ausztriában be lehetett vinni) és mi is Pestre ruccantunk uúgy, mint te..

Németországban láttam először, hogy germánok a shoppingolásra viszik a családi kutyát (ez először 18 éve volt)-de ott az egész család megy, a férfiak is mennek a feleséggel, barátnővel, gyerekkel - így kutya is megy. Én sem láttam sehol kutyát a C&A-ban, lakberendezési boltban stb odadörgölőzni a ruhákhoz,tárgyakhoz, mert eleve csak a jólnevelt kutyik mentek..Akkor még furi volt.

Azóta nekünk is van kutya és igenis szeretném néha bevinni egy-két helyre-persze nem élelmiszer üzletbe.(Kint egyébként az ikeában egy csomó kutyás, macskás cucc van..)és valóban előbbre tartanak állattartási kultúrában. Én viszont naív és optimista lévén feltételezném Mo-n is, hogy aki ilyen helyre beviszi az állatot, az tudja, mit csinál..Persze azzal is egyet értek, hogy mi még nagyon nem tartunk ott.. lásd kutyakaki, nevelés...

2012. szept. 17. 16:35
 26/29 anonim ***** válasza:
Jó lenne, hogy ha valaki leteszi a BH (kísérőkutya) vizsgát a kutyájával, az bemehessen hasonló helyekre, elvégre az garancia a kézbentarthatóságára, fegyelmezettségére. Ha jól tudom, Amerikában így van, aki letesz egy engedelmességi vizsgát, az kijelölt helyekre beviheti az ebét, kapnak hozzá bilétát is.
2012. szept. 17. 21:59
 27/29 anonim ***** válasza:
69%
Na jó, de még mindig... ok, a kutya elvégez valami hosszú, bosszantó macerát, amivel kigyomlálják természetéből a meglévő normális hajlamokat, csak azért, hogy bemehessen egy bútorboltba. De még mindig az a kérdés, hogy miért kellene annak a szerencsétlen kutyának bemenni egy bútorboltba vagy irodaházba vagy operába, stb.?? Miért nem maradhat kutya? Boldog, futkározó, parkban szaladgáló házibarát.
2012. szept. 17. 22:22
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

A BH vizsgás felvetés nem rossz, de nem lenne életképes. Egyrészt sokszor nem elég komoly maga a vizsga se, bár a semminél tény, hogy jobb. Másrészt rengeteg gazdi van aki miután már megvan a vizsga túl sokat lazít és elhanyagolja a további nevelést, gyakorlatokat, így a kutyája igaz vizsgás, de fél év múlva újra húz, nem jön vissza... (ismerek több ilyet). És a BH vizsga is maximum arra lehet garancia, hogy a kutya annak az embernek szót fogad, "működik" akivel letette.

Sokan szintén meg kiadják bentlakásos képzésre, a kiképző levizsgáztatja, a gazdi meg ugyanúgy nem bír vele.

Az itthoni állattartási kultúrán kéne elsődlegesen változtatni és ezt követően valami olyan vizsgát kitalálni ami a gazdinak is ad egyfajta 'jogosítványt'.

2012. szept. 17. 22:22
 29/29 anonim ***** válasza:
65%

Nem olvastam végig a sok választ, csak szemezgettem.

Én nem örülnék neki, hogy ha a leendő új szőnyegem kutyahúgy szagot árasztana, vagy kutyaszőrös lenne. Itt nem arról van szó, hogy mennyire nevelt az állat (vagy hogy milyen szépen viselkedik), hanem van szőre, szaga, nyála + nyilván, jól esne neki új területeket megjelölni...

Én így látom vásárlói szemmel. Az oly hűn emlegetett külföld sokkal igénytelenebb több szempontból.

A kutya nem gyerek, hanem egy állat, akit az élelmiszer boltba sem viszel be (remélhetőleg).

2012. szept. 17. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!