IKEA-ba be tudom vinni a kutyám?
Tulajdonképpen én is helyesnek tartom,hogy kevés helyre lehet bemenni a kuyával. Aki ezt nehezményezi álljon meg egy pillanatra és gondolja végig: nem minden az, hogy tiszta egy kutya, bizony sok gazdi nem tanítja meg alapvető viselkedésre a kutyáját. Nem ismeri igazán, csak az a lényeg hogy a póráz végén "lötyög" valami és bizony neki meg a kutyájának jogai vannak stb. stb. Az ilyen gazdik - általában - összeférhetetlen, kötekedő, az alapvető illemet nem betartó emberek. Bezzeg a kutyájuk...
Nyilván vannak helyek ahova nem létfontosságú egy kutya bevitele, ráadásul egy efféle vásárlás nem hiszem,hogy nem várhat addig amig a kutyámnak nem találok valakit, aki addig vigyáz rá!
Arról nem beszélve, hogy azok a kutyák produkálják többnyire a szeparációs streszt, akiket - indokolatlanul -mindenhova visznek magukkal az emberek.
Tisztelt A kevés Kivételnek, akinek nem inge...
Nálam az verte ki a biztosítékok, amikor kb. 2 hete Zamárdiban egy vendéglőben a T. Tulajdonos ölében ülő yorki a tányérjából eszegetett!
.....egy yorki tulajdonos:)
Őszinte leszek, de jelen helyzetben én sem engedném be a kutyákat ilyen helyekre. Azért,hogy be engedjenek minden boldog boldogtalant kutyával, és fifike elő szeretettel jelölgesse a bútor boltban a székeket és nem szólok rá mert olyan cuki stb... Először szerintem nagyobb hangsúlyt kellene fektetni a nevelésre, kutyatartásra stb.. majd utána jöhet a boltba engedés.
Egy kutyás gazdi.
Csak engem nem zavar, h nem vihetem be mindenhová a kutyát? Én kifejezetten örülök, h nem botlok mindenhol kutyákba. Mert ma Mo-n a kutyák 40%-a van megnevelve, de lehet h sokat mondtam. És értékelem, h nem kell mindenhol az acsarkodó, tiszteletlen kis méregzsákokat kerülgetni...
Majd ha mindenki kutyája tud viselkedni, akkor lehet papogni h be lehessen vinni.
Tegyük fel mindenhova be lehetne vinni,de ez most a kutyának jó lenne? Egy üzletben nem csinálhat semmit, pénztárnál nagy sor,várakozik,sok ember,zaj,szerintem nem nagy élmény lenne a kutyák számára!
Nekem is van kutyám, itt a környéken van egy kisbolt ahova be engedi a tulaj. Egyszer vittem be,mert eszembe jutott séta közben,hogy nincs otthon valami..hát a kutyámon nem láttam a nagy örömöt hogy jhajj de jó kutya vagyok és mégis bejöhetem egy boltba :D nem is vártam tőle egyébként.
Szerintem nincs szükség rá,hogy be lehessen őket mindenhova vinni, az csak az gazdáknak lenne kényelemes. Na mindegy ez csak az én véleményem ! :)
Hát nem gondoltam volna, hogy ilyen beszélgetést váltok ki a kérdésemmel :D
Igazából azért kérdeztem mert mennénk Pestre és nem tudnám kire addig rábízni (miatta megyünk Pestre) de nem próbálkozok be mert úgy is kiszúrnák a kutyám (ha másét nem is)mert egy Staffbull.
A többiről:
Jómagam minden nap szembesülök azzal, hogy harci kutyám van erőszakos makacs agresszív. Érdekes, lehet génhibás a kutyám :D Mert ha én rászólok akkor a tüzelő szukát is otthagyja (bár bánatos arccal). Eddig már vagy háromszor ruházta meg kutya (kölyök korától fogva) yorki, tacskó, pincsi és minden alkalommal tűrte és odébb ment. Akkor láttam egyszer hogy felhúzza az orrán a bőrt mikor engem megkapott egy idegen kutya (Csivava), de akkor is rászóltam hát megnyugodott.
A fajtákat nem azért emeltem ki mert rosszak, csak azok akiket cukizi a gazdija vannak legjobban elnevelve. Az enyém 10hetes korától fogva hihetetlen fegyelemmel és szeretettel lett nevelve, soha nem jelöl zárt területen és soha nem volt vele gond. Nem magamat fényezem, de ebből van a kevesebb.
A nevelés az alapja ha csak azért veszünk kutyát hogy ne legyünk egyedül és nem foglalkozunk a viselkedéssel oktatással akkor fegyelmezéssel akkor vannak a bajok.
Köszönök minden kommentet.
Ja és még valami. Kan kutyám van de meg nem mondanád hogy kutya van a lakásba mert fürdetjük rendesen (persze nem túl sűrűn) míg ha megközelítesz egy padot ahol hajléktalan volt 2méteren belül megcsap a szag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!