A mi családunkban van 3 gyerek. Kicsik, és néha elég hangosak tudnak lenni. Mi (mint szülők) szeretnék egy kiskutyát. De nem tudjuk, hogy egyáltalán bevállajunk-e egyet. Esetleg, ha szerintetek lehetne egy, megmondanátok hogy milyen fajtájú legyen? :
-kistestű
-mozg.igény: napi séta meglenne, hétvégén Margit-sziget, ha olyan az idõ, nyáron, nagyinál kertes-ház
-szőrápolás: heti: 1-2, rövidszőrű legyen
-tanítás: amit úgy általában kéne tudnia egy kutyának, azt tudná
Nagyon sok energiátokat felemészti egy kiskutya nevelése, annyit kell vele foglalkozni szinte mint egy gyermekkel. Nyugodt fajta kutyát vegyetek mindenképp nem pörgőset, hogy hozza egyensúlyba a családban uralkodó légkört. A nyugodt fajta kutyák általában szeretik a gyermekeket és eltűrnek nekik sok mindent de én sajnos nem nagyon ismerem a kistestű kutyafajtákat (vérmérsékletre nézve) igy fajtát nem tudok ajánlani. Általában a nagytestűek között van a legtöbb nyugodt fajta.
2012. szept. 15. 22:25
12/20 A kérdező kommentje:
mindenképpen felnőtt kutyánk lenne és fajtatiszta kutyát szeretnénk, esetleg menhelyről.
(panelban lakunk)
2012. szept. 15. 23:09
13/20 anonim válasza:
Fajtamentőket nézegessétek akkor. :)
2012. szept. 15. 23:11
14/20 anonim válasza:
Kár, hogy nem kertes házban éltek,mert akkor tarthatnátok igazi családbarát,nagytestű kutyát is.pl: retriever, leonbergi,bernáthegyi.
Kocker spániel,beagle,jack russel terrier.nem olyan kis testűek,mint a bichon mondjuk, de nagyon játékosak és okosak.szerintem.
2012. szept. 15. 23:25
15/20 anonim válasza:
Hát igen, az igazán családbarát kutyák a leonbergi, berni pásztor, bernáthegyi, újfunlandi... de ezek mind nagytestű kutyák. Azért én a cocker spánielt nem ajánlanám, már sok olyant láttam belőlük amelyik nem szereti a kis gyermekeket.
2012. szept. 15. 23:35
16/20 anonim válasza:
szerintem mudit tartsatok. mozgásigénye van, elég nagy mivel pásztor kutya de nagyon család centrikus, barátságos, gyerek szerető és persze könnyen tanítható.nekem is 14 és fél éve van mudim, 7 évesen kaptam és nagyon szeretjük egymást :) sose volt vele gond. nem harcias, fajtából adódóan gyakorlatilag ki van a pásztorkutyákból ölve az a bizonyos vad ösztön :) és ami a legjobb ősi magyar fajtáról beszélünk :)
2012. szept. 16. 00:46
17/20 anonim válasza:
Végülis igen, a mudi is jó lenne nektek. A Mudi Fajtamentő Egyesületnél sok felnőtt mudi van, biztos találtok gyermekekhez szokott és kevésbé pörgős felnőttet.
igen..a mudi szerintem a legideálisabb kutya egy gyerek mellé. enyém sajna már nem lát és nem is hall de amint megérzi a szagom ismét olyan, mint kis kutya korában :) imádom (L)
2012. szept. 17. 23:26
20/20 anonim válasza:
jah igen, nekem a Többsincs kennelből van mudim :) egy gyönyörűséges fekete példány, kis fehér mellcsíkkal :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!