Bevállajunk vagy ne, ha igen milyen fajtájúat?
A mi családunkban van 3 gyerek. Kicsik, és néha elég hangosak tudnak lenni. Mi (mint szülők) szeretnék egy kiskutyát. De nem tudjuk, hogy egyáltalán bevállajunk-e egyet. Esetleg, ha szerintetek lehetne egy, megmondanátok hogy milyen fajtájú legyen? :
-kistestű
-mozg.igény: napi séta meglenne, hétvégén Margit-sziget, ha olyan az idõ, nyáron, nagyinál kertes-ház
-szőrápolás: heti: 1-2, rövidszőrű legyen
-tanítás: amit úgy általában kéne tudnia egy kutyának, azt tudná
Én azt mondom felnőtt kutyát vegyél, ne kölyköt! Meg is mondom miért:
- Mivel kezdők vagytok a leírásotok alapján, gondolom ti sem szeretnétek még egy "gyereket" a családba, akire úgyanugy oda kellene figyelni mint a többi háromra
- Egy felnőtt kutyáról meg tudják mondani mennyire jól tűri a sikongó gyerekek társaságát. El sem tudod képzelni mennyi olyan kutya van menhelyen, akik egy egész iskolányi gyerek nyúzását is képesek elviselni. Egy kölyök meg lehet ott pisálja össze magát félelmében, és egy életre félni fog a gyerekektől. Én ha gyerekes családban élnék elsődleges lenne, hogy nem lutrizok ezzel.
Ami számomra nem szimpatikus, hogy a kutya költözne ide-oda, mint egy csomag.Ha már egyszer a lakásba szoktattad, akkor máshol be kellene engedni, mert nem értené miért nem lehet veletek.
Most őszintén, magatoknak vagy a nagyinak akartok kutyát?
Azért kérdezem, mert olyan kétség merül fel bennem a leírás alapján, hogy egy szép napon a kutya a nagyira marad, mint szamáron a fül. Jól lehet majd zsarolni a gyerkeket, hogy "Ha nem viselkedtek jól, a kutya itt marad a nagyinál" című történet.
Remélem csak az én képzeletemmel van baj, és ez nem igaz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!