Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék venni egy Szibériai...

Szeretnék venni egy Szibériai Huskyt a fiam 14. születésnapjára, a fiam egy nagyon bújos és barátságos kutyát szeretne. A Husky ilyen kutya?

Figyelt kérdés
2012. szept. 14. 08:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
94%
Te már eldöntötted, hogy huskyt veszel, hiába írják neked, hogy gyereknek nem való, mert nem tudja rendesen megnevelni. De látom kint van már a következő kérdésed, hogy hol lehet ÓCSÓN kutyát venni...
2012. szept. 14. 08:49
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy az legyen a vége, hogy majd a fiad kiábrándul belőle, mert nem olyannak képzelte el mint amilyen valójában és majd egy láncón vagy jobb esetben elzárt kenelben köt ki. Az én fiam is inkább mindenáron azt szeretett volna (természetesen a kinézete miatt)de én nem mentem bele, mivel tudtam, hogy a nevelése rám hárulna és igy bernáthegyi lett a husky helyett. A bernáthegyi is egy jámbor bújos barátságos kutya de drágább a tartása mint a berni pásztornak. Nekem nem volt lehetőségem berni pásztorhoz jutni, igy lett bernáthegyi. Az újfunlandi is hasonló természetű az első kettőhöz, de ti tudjátok. Szerintem nagyon fontold meg amit az előzők is tanácsoltak, mert egy kutya nem egy hónapra szól hanem hosszú évekre. És egy 14 éves gyermek még nem túd felnőtt ésszel gondolkozni és a végleges döntést helyette egy felnőtt kell meghozza.
2012. szept. 14. 08:56
 13/24 anonim ***** válasza:
86%

Hát ha valaki azt írja hogy a husky jáchatna (te jó isten hogy lehet a játszhatna szót "jáchatna" szónak írni??) a szomszéd kutyájával, az sosem volt következetes, erős kezű gazdi. Egy husky nem igazán az a fajta amelyik eljátszik csak úgy a szomszéd kutyájával. Régen rossz ha ilyesmin agyalsz.

De én is úgy látom, hogy a kérdést teljesen feleslegesen írtad ki. Te nagyon huskyt akarsz, Nem az anyád vagy apád, hanem te akarsz huskyt. Amíg nem fogod fel, hogy miért nem szabad neked tartani, addig sosem leszel jó gazdi---

2012. szept. 14. 08:59
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Te a gyerek vagy!!! Miért anyád nevében írsz ki kérdést??
2012. szept. 14. 08:59
 15/24 anonim ***** válasza:
0%

Inkább fogadj örökbe egy mudit. Olyanok, mint valami kicsinyített farkasok, csak különlegesebb szőrrel, gazdifüggők, bújósak és engedelmesek:

[link]

De törzskönyvvel is olcsó egy kölyök, sajnos a kihalás szélén állnak.

2012. szept. 14. 11:39
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Na most engem elsősorban az érdekelne, hogy ha fogalmatok sincs, milyen valójában egy husky, akkor miért akartok huskyt? Mi alapján döntöttetek? Futni ezer más kutya is jó, fajtatiszta és keverék egyaránt, de ennél meg a külsejénél sokkal több szempontot kell figyelembe vennetek.

Abba meg amúgy belegondoltatok, hogy az a kutya, akit a srác a 14. születésnapjára kap, kb. 30 éves koráig vele kell legyen, iskolaváltás, költözés, munkahely, bulik, utazás, párkapcsolat, házasság, gyerek... Bírni fogja, vagy csak egy-két évig lesz érdekes az a kutya, és rajtatok fog maradni, és ha így történik, ti is viszitek majd minden nap sétálni, futni, ellátjátok rendesen, vagy a kertbe kivágva fogja leélni az életét?

Ezek a fontos dolgok, nem az, hogy bújós-e a kutya meg hogy van-e eladó kölyök a közelben.

2012. szept. 14. 11:59
 17/24 anonim ***** válasza:
Hát nem éppen bújós kutya. Bújós kutyának inkább Pomerániai törpe spiccet ajánlanék vagy Bichon havanese-t! :)
2012. szept. 14. 15:53
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

egy német juhászt könnyebb nevelni mint egy husky-t!!!

még a vizslát mondanám,vele is lehet futkározni sokat és bújós ,barátságos kutyák!

husky-t gyereknek nem veszünk!!!szép kutyák,különlegesek de amilyen szépek,olyan nehéz is velük bánni szóval erről a fajtáról mondj le!!

2012. szept. 14. 19:38
 19/24 sippara ***** válasza:
77%
Nem, a husky NEM bújós és barátságos. Vagyis az, egy tapasztalt, erős (kiforrott, stabil) egyéniséggel rendelkező, folyamatosan fejlődni akaró gazdi kezében, HA a megfelelő képzést kapja a megfelelő módszerrel. Ahogy azt már írták, 24 órás odafigyelést igényel, rengeteg mozgást és stabil képzést, akkor TALÁN 98%-ban behívható. Ha nem érzem magam eléggé nyeregben, végig pórázzal megyünk, csak zárt futtatóban engedem el. A "hiszti" első jelére mindig pórázra veszem, mert sosem lehet tudni. Elég mozgás és tanulás után bújós kisangyal, addigra viszont én már hulla vagyok :) Egy 14 éves GYEREKNEK (mert akármekkora nagyfiúnak hiszed magad, attól még gyerek vagy) nem veszünk huskyt, mert SEMMILYEN igényét nem tudja kielégíteni (pláne hosszú távon), ami egy instabil, szökős, akár agresszív kutyát "varázsol" a huskyból.
2012. szept. 14. 21:42
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóval maximálisan egyetértek. Olyan szinten megérzi a legkisebb elbizonytalanodást, vagy ha kicsit is rossz napom van, hogy behívásra esze ágában sincs visszajönni. Ilyenkor ő is pórázon van (a vicc, hogy van, hogy én nem is érzékelem, hogy épp nem vagyok a topon, de az ő viselkedéséből már elsőre látom). Nagyon határozott, kifejlett, erős egyéniségű ember mellé való. Én többet azt hiszem nem választanék huskyt, pedig imádom a kutyámat, de vért izzadok vele. Meg vagyok győződve, hogy ő inkább macska, mint kutya:D
2012. szept. 15. 11:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!