SEGITSEG! Kutyaim kozti verekedes mas kutya hatasara! Mit csinaljak?
Ismerős helyzet, felénk is sok családi háznál látok ilyet. Két v. több kutya el van békében, de amint arra megyek kutyámmal, egymásnak esnek. Akumi jót írt, minél több fárasztás és energialevezetés szükséges!
Mellette én azt csinálnám, hogy amint megjelenik egy másik kutya kint, azonnal odamegyek a kerítéshez, és átveszem a terepet, elküldöm a kutyákat. Tehát nem elhívom őket, hanem én, mint falkavezér veszem át az irányítást. Ezt sokszor-sokszor kell eljátszani...hasznos lehet, ha ezen alkalmakon kívül a kutyák nem tudnának a kerítéshez menni egy jó darabig
A szellemi fárasztás szokott lenni a kulcs ilyen esetekben. Az, hogy kicsit játszanak meg kocognak, nem sokat számít, ők arra lettek kitalálva, hogy egész nap ezt csinálják, ha kell. De ha feladatuk van, koncentrálni kell valamire, akkor sokkal jobban lefáradnak. Szóval nem tudom, milyen fajtájúak, vagy milyen stílusúak, de kicsit feküdj rá az agymunkára.
Ez például sokat segíthet, mindegyik olyan gyakorlat, ami fizikailag is fárasztó, meg folyamatosan koncentrálni kell rá. De ha nálatok az engedelmes gyakorlatok is elegek, vagy trükktanítással akarod őket lefoglalni, azt is csinálhatod, attól is szépen kidőlnek, ha nem hagyod őket káoszkodni közben, mert ha csapong a figyelmük, akkor ugye adtál a sz*rnak egy pofont, ugyanúgy hiperaktívak lesznek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!