Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 6 hónaposan korai lenne az...

6 hónaposan korai lenne az ivartalanítás?

Figyelt kérdés
Még csak 4 hónapos a kutya, kan. De a szomszédban van egy szuka, akiért a környékbeli kanok oda meg vissza vannak. Én szeretném ezt elkerülni. De nem tudom, mikor lenne ideális az ivartalanítás. Korai lenne a 6 hónap? Vagy várjam meg az ivarérést?

2012. szept. 12. 21:38
1 2
 11/16 Yukióóóó ***** válasza:
58%
de jó lenne ha mindenki így gondolkozna , mint te :-) én is feltettem már ezt a kérdést az enyém 11 hónapos tk japán akita szuka , én már tervezem csak egy 8 hetes diéta felénél vagyunk azt meg végig kell csinálni előtte , nem akarom , hogy bele kavarjon a műtétbe vmi szempont ebből adódóan !! Ja persze mi is körbe vagyunk véve kanokkal és én is pont ezt akarom el kerülni , régen a szukánknál szó szerint sorba álltak vagy ültek a kanok , hallgatni is rossz volt hát még látni , és a 3 hétből az összes napot bent volt a lakásban csak pisi+kakira engedtem ki , sajnos ő az ivartalanításba döglött bele :-(
2012. szept. 13. 08:04
 12/16 A kérdező kommentje:

"sajnos ő az ivartalanításba döglött bele :-("

Jesszus, de mi történt???

2012. szept. 13. 08:33
 13/16 anonim ***** válasza:
Én még soha nem hallottam arról, hogy belepusztult volna egy állat az ivartalanitásba.. Nem lehet h elrontottak valamit az orvosok?
2012. szept. 13. 09:33
 14/16 Yukióóóó ***** válasza:
de pontosan ez történt nem mondták el ,hogy utána mit lehet mit nem azt hitték én ezt úgy kenem vágom mint ők, éjjel fent voltam vele ivott egy keveset , ki ment pisilni ,vissza jöttünk lefeküdt a helyére és reggelre megmerevedve találtam rá , vissza mentem az orvoshoz , hogy húzza fa.... ra azt a paravánt amit nyaka köré adott a kutyának hozzá vágtam , mire az volt A válasz , hogy a kutyának zsíros volt a szíve és nem bírta az altatást és az ezzel járó orvosi be avatkozást !!!! egy 2 éves rotweiler+erdélyi kopó keverék kutyáról beszélünk aki csupa erő+izom +egészség volt !! annyira okos és kedves kutyám azóta sem volt és sztem nem is lesz ! bár ez 20 éve volt és már a harmadik kutyánkkal éljük az életünket a minden napjainkat , ezért kicsit - nagyon parázok az ivartalanítás utáni ceremóniától !!! ha vki tudna nekem tippeket tanácsot adni azt nagyon szÍvesen venném MI A TEENDŐ EGY IVARTALANÍTOTT KUTYÁVAL A BEAVATKOZÁS UTÁNI IDŐSZAKBAN ??????
2012. szept. 13. 10:24
 15/16 anonim ***** válasza:

Ez nagyon fura. És baromira nem stimmel a doki története.

Ha elvégezte a vizsgálatot, ami alapján tudja, hogy a kutya szivével baj volt, kutya kötelessége lett volna téged tájékoztatni erről a műtét előtt, hogy ennek tudatában dönts, vállalod-e az altatást vagy sem. De gyanítom nem volt ilyen vizsgálat - őszintén szólva nem is tudom, hogy 20 évvel ezelőtt milyen műszerek, gépek álltak az állatorvosok rendelkezésére.

Ivartalanítás után semmi extra teendő nincs. Amíg nem megy ki belőle az altató, addig nem szabad se inni, se enni adni neki. Amint kiment belőle, mehet minden úgy, ahogy eddig. Annyi, hogy más kutyával, ha lehet ne találkozzon (a játék miatt) és ne nagyon ugráljon, nehogy gond legyen a varratokkal és vigyázni kell arra, hogy ne nyalogassa a sebet.

2012. szept. 13. 10:56
 16/16 Yukióóóó ***** válasza:
hát nagyon köszi de ez már a múlté ,de ha fel jön a téma a hátam is borsódzik tőle !!! és félek a mostani kutyámat ivartalanítani !!de nagyon muszáj lesz mielőtt újra tüzelne novemberben !!!
2012. szept. 13. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!