Korai volt az ivartalanítás?
naén pont tegnap kérdeztem az itteni Állatklínika egyik orvosát és egyáltalán nem ajánlották hogy odavigyem 16 hetes Perzsa kan cicámat. Azt mondták majd 10-11 hónapos kora körül esetleg....
Addigra fejlődnek ki olyan másodlagos mirigyek vagy mik amik kellenek utána....
én várok míg nem lesz 1 éves.
de hátha nem lesz baja a cicádnak.
! hónapos macskával persze hogy elküldtek, de 6 hónaposan egyáltalán nem korai, nálunk az egyik kandúr 5 hónaposan vált ivaréretté. ilyen is van, és elég gyakori. Mi húztuk még egy hónapot, és asszem a mieink is 6 hónaposan lettek ivartalanítva. Semmi bajuk nem lett.
Nekem meg pont azt tanácsolta több orvos hogy ne várjam meg a teljes ivarérettséget, mert egyrészt ha elkezd jelölni, nem biztos hogy abbahagyja, másrészt a macskának is jobb ha soha nem is tapasztalja meg a szexuális vágyat.
Nem volt korai. Ha a macska eléri a kb. 1 kilót, életkortól függetlenül lehet vinni ivartalanításra, mivel azok az állatok már biztonsággal altathatók. Egy külföldön sokat praktizált állatorvos írása ezzel kapcsolatban, akinek nagy tapasztalata van a korai ivartalanítással kapcsolatban:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!