6 hónaposan korai lenne az ivartalanítás?
:D Köszi!
Hát a szomszéd..van egy szép kis staffi szukája, és egyszer szeretné pároztatni. Úgyhogy nem tervezi az ivartalanítást. Én meg nem akarok szenvedni a kutyámmal, látom lelki szemeim előtt a harcot, hogy minden áron át akarna menni a szomszédba...Szóval akár most is lehetne? Mondjuk most még nincs szívem, olyan picur még...:)
Idézem:
"Tévhit, hogy a szukáknak és a nőstény macskáknak egyszer meg kell elleniük és elavult nézetnek számít az is, hogy egyszer tüzelniük kell az ivartalanítás előtt. Azokban az országokban, ahol a fiatal kölykök ivartalanítása általános, nagy esetszámok alapján tudományos alapossággal vizsgálták meg a különböző életkorban operált állatok egészségi állapotát, így a szőrzet és a csontozat fejlődését, a viselkedési rendellenességek kialakulását, szukákban az inkontinencia, kandúrokban az alsó hugyúti betegség előfordulását, valamint az ivartalanítással megelőzhető problémák (pl. agresszió, jelölés, here-, prosztata-, méh- és tejmirigy-gyulladás és daganatok) előfordulását is és ezek alapján állapították meg azt, hogy mind a nőivarú, mind pedig a hímivarú állatok ivartalanításának vonatkozásában a legoptimálisabb időpont az ivarérettség kialakulása előtti időszak. Ott viszont, ahol ezt soha nem vizsgálták, gyakran légből kapott tévhitek a közkeletűek, ami azért is káros, mert miattuk kevesebb állat és rossz időpontban lesz megoperálva."
Teljes cikk itt: [link]
Nekem nagytestű kanom van (bullmasztiff), 6,5 hònaposan ivartalaníttattam (bőven ivarérés előtt). Magasabb lett a standardnél és egy hònappal ezelőttig aggòdtam, mert vékonyabb volt és ùgy tűnt, mintha nem szélesedne. Most 14,5 hònapos amùgy. Aztàn pàr hete elkezdett szélesedni, izmosodni :) Ùgyhogy megnyugodtam :)
Fejlődik ő, csak lassabb ütemben :)
Nyugodtan vidd el 6 hònaposan vagy akàr előbb is :)
Minél fiatalabb, annàl gyorsabban regeneràlòdik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!