A kutyám krónikus nyalogató!?
azért kérdeztem milyen időközönként csinálja mert lehet az epilepszia egy fajtája!
2012. szept. 12. 12:00
12/20 A kérdező kommentje:
Persze ismeri.. Abba is hagyja tilátásra és aztán kezdi újra Igazából alakul csak eddig sokkal gyorsabban tanult meg mindent.
13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Próbálom akkor a tiltást továbra is az epilepsziára meg rákérdezek az állatorvosnál
Ha még csak 9 hónapos,,le fog róla szokni.Ha ráparancsolsz ,hogy "NEM" vagy "FÚJJ"! Egyébként nálunk is nyalakodik a kutya,de csak a férjemet és nekem csak egy nyalást ad az arcomra,mert én nem engedek többet a nagyobbik fiamat soha nem nyalja meg, mert nem engedte neki soha,viszont a kisebbik fiammal sokat csibészkedik és amikor csak tud mindig meg nyalja ,ha mást nem akkor az ágyát nyálazza össze :D
Egyszóval meg kell tanítani kit nyalhat és kit nem!
2012. szept. 12. 12:21
A kutyák igy üdvözlik azt akit szeretnek, a falkában is egymás arcát nyalogasák, nem értem, hogy miért tartok kutyát ha ezt nem tudjátok elfogadni. Nem kell mondjuk megengedni neki, hogy az arcodat nyalogassa, helyette tartsd oda a kezed és ha befejezte megmosod a kezed, vagy édesanyád, mert ha jól értettem neki nem tetszik. Csak határt kell szabni, hogy hól nyalogathat.
2012. szept. 12. 12:28
Nem akarlak elkeseríteni... :)) Az én labim lassan öt éves, és ugyan ezt csinálja, szerintem mániákus nyalogató...:DD
Engem mondjuk nem minden esetben zavar, de amikor megyek valahová szépen felöltözve és konkréten mindenemet összenyalja, ahol elér, na akkor agybajt kapok.:)
Ő tudja a "nem nyal" parancsot, arra abbahagyja. Én eltoltam a pofiját tőlem mindig, mikor ezt csinálta, sőt amikor meleg időben jött rá a nyalhatnék, akkor vizpermetezővel fújtam rá - imádja a vizet, de ezt ki nem állhatja. Szóval idővel rájött, hogy lehet puszit adni, csak parancsra abba kell hagyni. :)
2012. szept. 12. 12:37
Az addig oké, hogy te arra adod a jutalomfalatot, hogy leállítod a nyalogatást. Ahhoz viszont, hogy le tudd állítani, neki el kell kezdenie. Ő is rájön arra, hogy de jó dolog a gazdit nyalogatni, mert majd ő leállít vele, és jön is a jutalom. Így pont ellentétes dolgot érsz el vele, mint amit szeretnél. A kutyák hihetetlenül zsiványak tudnak lenni. Én is a tiltást javaslom. Ha nem elég egyszer rászólni, akkor rászólsz ötször, tízszer, addig, amíg abba nem hagyja. A lényeg, hogy kitartó legyél, és ne az legyen, hogy na már ötször szóltam neki, én már unom, akkor hadd csinálja.
2012. szept. 12. 12:40
Erőspistával ,csililével, méregerős nyers pirospaprika darabjaival bekent kézzel odamész és hagyod nyalni.A hatás nem marad el.
2012. szept. 12. 14:47
Ez az epilepszia dolog érdekelne, még nem hallottam róla. Nálam van egy ilyen kutyus rehabilitáción, de nem gondoltam betegségre. Ő teljesen mániákus. Ha nincs ember a közelében, akkor nyalja az ágyat, ajtót, a másik kutyát, mindent, és alig lehet leállítani.
2012. szept. 12. 15:00
20/20 anonim válasza:
Az én kutyám is ilyen.
Ahol ér,legtöbbször vádli,lábhajlat,teljesen extázisba esik:D
Ha lehajolok,akkor ahol ér,kar,váll:D
2018. júl. 7. 01:32
Kapcsolódó kérdések: